logo Casalina

U15 KAC Betekom kloppen HO Bierbeek na strafschoppen in Werchterse jeugdtoernooi

U15 KAC Betekom kloppen HO Bierbeek na strafschoppen in Werchterse jeugdtoernooi
De gewestelijke U15 van KAC Betekom (l) en HO Bierbeek net voor de aftrap

Op de eerste van de driedaagse van het jeugdtoernooi van KFC Werchter viel op vrijdagavond onmiddellijk een spannende finale mee te pikken. Het ging om de gewestelijke U15-finale tussen KAC Betekom en HO Bierbeek. Na een enorm spannend vertoon met vele scenariowissels draaide het uit op strafschoppen, daarin trok Betekom aan het langste eind.

Ze eindigden beiden als eerste in hun poule en speelde een finale bestaande uit twee keer twintig minuten.

In de beginfase werd Janjic (Bierbeek) op snelheid gezocht via de linkerflank aan de overzijde poogde Tess Van Aerschot al combinerend Vanhorebeek te bereiken. Bierbeek zette hoge druk, dat resulteerde al snel in een openingsdoelpunt van Benaissat. Hij kopte een hoge voorzet linksboven in doel, 0-1! De groenen begonnen stilaan ook de tweede bal te veroveren. Een afstandsschot van Salah verdubbelde de score. Aan de overzijde moest Bierbeekgoalie Yakoubi gevat tussenkomen op een Betekomse actie. Van Aerschot bracht via rechts enkele goede passen naar voren aan, voorlopig zonder goede afwerking. Op slag van rust ging ze rechts door en trapte ze een voorzet-schot dat Yakoubi verraste. Hij moest lossen, Vanhorebeek bedankte met de rebound en 1-2, meteen ook de ruststand.

Kort na rust een versnelling over de rechterflank.

De bal kwam centraal voor doel bij Vanhorebeek terecht na een offensief over rechts van De Proost. Vanhorebeek trapte de bal eerst tegen de lat. De bal belandde terug bij hem en zijn tweede poging, een kopbal, was wel raak, 2-2! Betekom had enkele positiewissels uitgevoerd tijdens de rust, zo ging Van Aerschot eraf voor de vinnige De Becker. Namens Bierbeek bracht Kherbach dreiging op een schot van hem ging de Betekomdoelman Verhulst goed plat. Aan beide zijden uitbraken en een goed tempo, het was een mooie finale. Enkele minuten voor affluiten leek de partij bezegeld. Yakubi pakte een schot maar de rebound werd door De Schuyteneer over de doelwachter over de doellijn geplaatst, 3-2. Bierbeek was nog niet uitgeteld. Verhulst kwam er goed vanaf toen hij Benaissat onderuit haalde in zijn zestien. In een daaropvolgende fase gaf de ref alsnog een elfmeter die Kherbach benutte.

Het werden strafschoppen, Betekom trof er drie van zijn vier raak. Bierbeek begon aan de serie met een bal op de linkerpaal en miste nog enkel keren. Betekom won de strafschoppen met 3-1 en boekte zo ook toernooiwinst!

Doelpunten: 8′ Benaissat (0-1), 17′ Salah (0-2), 20′ en 22′ Vanhorebeek (1-2 en 2-2), 38′ De Schuyteneer (3-2), 41′ Kherbach (3-3 strafschop)

Het is de 39ste editie van dit jeugdtoernooi van KFC Werchter. In de strijd om plaats drie haalde BHS United het van de thuisploeg, KFC Werchter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *