logo Casalina

Stan Craps pakt tweede provinciale titel op dezelfde plaats op half jaar tijd

Stan Craps pakt tweede provinciale titel op dezelfde plaats op half jaar tijd
Craps stond vorige winter ook al op de hoogste trede te blinken in Boortmeerbeek

Voor de tweede keer op een klein half jaar werd nieuweling Stan Craps uit Loonbeek provinciaal kampioen en dat in hetzelfde dorp, Boortmeerbeek. Dat betekent allerminst dat hij op zijn lauweren gaat rusten, dit weekend wacht hem weer een topontmoeting met de besten in zijn categorie.

“Het was een mooie koers in Boortmeerbeek, uitgerekend in hetzelfde dorp waar ik het voorbije winterseizoen ook proviciaal kampioen geworden ben. Dat brengt een heel speciaal gevoel met zich mee natuurlijk. Het was een koers zonder hoogtemeters en met veel bochten. Er waren aanvallen, maar je werd redelijk rap teruggegrepen. Ik heb zelf ook een paar keer geprobeerd om weg te rijden, maar dat is niet gelukt. Ik heb vaak vooraan gekoerst en heb achter mijn concurrenten gereden. Ik had in de laatste rondes door dat het een massaspurt ging worden. Ik wist dat als je goed vooraan uit de bocht kwam dat het mogelijk was om te winnen. Ik kwam mee bij de eersten uit de bocht en ik heb op die manier mijn trui behaald. Ik ben heel tevreden over mijn koers en kijk enorm uit naar wedstrijden rijden in deze provinciale trui. Ik zou ook graag mijn trainer, ploeg en de sponsors van Brain¬≤ Olympia Tienen bedanken”, aldus de dubbele kampioen.

Dit weekend koerst Stan op zondag in de Topcompetitie de 34ste editie van de Herman Vanspringels Diamond in Olen-Grobbendonk. Oudere broer Lars Craps betwist met een selectie van Cycling Vlaanderen de GP Vermarc Sport in en rond Wezemaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *