logo Casalina

Hasseltse hockeyjeugd doet het goed in de nationale selecties

Hasseltse hockeyjeugd doet het goed in de nationale selecties
De U14 Stix die het in de BeGoldselecties mogen proberen

Hockeyclub Hasselt Stix mag dit jaar maar liefst negen U14 speelsters en spelers afvaardigen voor BeGold districthockey team blauw. Enkele maanden geleden werden Fien Dupont, Estée L’heureux, Nicolas Fransen, Achille Willems en Elia Croquey al geselecteerd voor de team blue 2008. Ze trainen regelmatig op zondagavond en speelden ook al enkele wedstrijden tegen andere districtteams. In april mochten ook de meisjes en jongens van geboortejaar 2009 met succes hun kans wagen.

Op de foto van links naar rechts: Nicolas Fransen, Achille Willems, Arnaud Leroi, Estée L’heureux, Staf Deckers, Stef D’haeseleer, Elia Croquey.

Fleur Valenta kwam bij het meisjesteam van district blue en Staf Deckers, Arnaud Leroi en Stef D’haeseleer werden toegelaten tot de jongensploeg 2009. Alle districtteams trainen nog verder tot eind mei en treffen elkaar dan in het tornooi tijdens de Candriam Districtdays in HC Victory.

Louise Van Herendael van U16Girls1 stroomde deze zomer door van Districthockey naar het BeGold U15 meisjesteam. Ze traint elke zondagavond samen met de nationale ploeg en werd in de paasvakantie met haar ploeg derde op het vierlandentornooi in Wattignies, Lille.

Louise Van Herendael in actie in Wattignies
Louise Van Herendael in actie in Wattignies
De sportieve leiding van de jonge Limburgse hockeyclub die in het najaar het tienjarige bestaan viert, is trots dat Hasselt Stix sinds enkele jaren een vaste waarde is bij de nationale jeugdselecties. Er is continuïteit in het niveau en ieder seizoen worden Hasseltse meisjes en jongens opgepikt tijdens de selectietrainingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *