Topper tussen KVC Kessel-Lo 2000 B en Sporting Erps-Kwerps baart een muis

De ruststand was ook de eindstand bij Kessel-Lo B tegen Erps-Kwerps

In vierde provinciale C stonden voor deze clash het thuisteam uit Kessel-Lo tweede en Erps Kwerps derde. Dat beloofde, jammer genoeg kwam er van de verwachte spanning weinig in huis. De blauw-gele bezoekers pakten uit met een prima eerste helft en konden makkelijk met meer dan 0-1 de rust ingaan. Echter net voor schaften scoorde Kessel-Lo B tegen de gang van het spel in de 1-1. Na een matige tweede helft was dit ook de eindscore.

In de beginfase van het duel drukte Erps-Kwerps door. Na een actie over rechts, kwam Bonvin aan de eerste paal goed voor zijn man om de 0-1 overhoeks binnen te tikken, 0-1! Rond de tiende minuut trok bezoeker Nelissen zich op de linkerflank in gang, zijn schot belandde voorlangs. De bezoekers stonden bij momenten zeer hoog, hun verdediging stond soms op de middenlijn geparkeerd, maar het thuisteam lepelde te weinig ballen over deze linies. In minuut 24 lanceerde Libin namens Sporting een schot naar de rechterhoek, jonge thuisgoalie Mast was bij de pinken.

Bonvin opende de score op Kessel-Lo B

Iets voor het half uur een perfecte aanval van de Leuvenaars via de rechterzijde, de voorzet werd centraal voor doel weggewerkt. Bonvin kreeg nog een handvol kansen, waarvan twee binnen het kader. De eerste keer kwam hij alleen voor Mast, hij was te verbluft om het af te maken. De laatste keer mikte hij naar de linkerkruising, Mast redde. Aan de overzijde volgde een actie over rechts. Na twee voorzetten kwam een afvallende bal bij Houben terecht, die aanlegde en scoorde, 1-1!

Houben (29) scoort de 1-1 en wordt gefeliciteerd door Makttabi (31)

De tweede helft was aanzienlijk minder, de passen die doel bereikten op het middenveld waren laag in aantal.

Later meer…

Na deze wedstrijd vergezellen de bordeauxhemden eerste periodekampioen OHR Huldenberg B aan de leiding met beiden een 22 op 33. OHR B verloor immers thuis van zwart beest Daring Wezembeek-Oppem met 0-2.

Doelpunten: 5’ Bonvin (0-1), 43’ Houben (1-1).