logo Casalina

De Ravestein Parkcross in Hever komt eraan, bevers of niet…

De Ravestein Parkcross in Hever komt eraan, bevers of niet…
Seppe Van Den Boer soleerde in het verleden in Hever naar winst

In het weekend van 18 en 19 november strijkt het veldritcircus neer in het Boortmeerbeekse. De organisatie van De Koninklijke Wielerclub De Verenigde Sportvrienden organiseren op zaterdag veldritten voor de categorieën B , C ,D, nieuwelingen, junioren, dames, beloften en elite renners zonder contract. De miniemen, aspiranten, G-sporters, gentlemen, dorpelingen en recreanten komen zondag aan de beurt. Kortom alle reeksen starten in Boortmeerbeek. Bijkomend organiseren ze op woensdag 15 november een jeugdveldritinitiatie onder begeleiding van voormalig kampioene Ellen Van Loy.

De hele organisatie verliep door het voorbije regenweer en … bevers echter niet van een leien dakje.

“We werden getroffen door de vele regen, waardoor het parcours enorm drassig kwam te staan. We hebben enkele stukken achter de tent hierdoor moeten veranderen. Ook van de plaatselijke bevers bleven we niet gespaard. Ze vertoonden interesse in het dolomiet van een wandelweg. Hierdoor zijn er ook geen of amper lussen getrokken achter de feesttent, de materiaalzone blijft dan weer wel op zijn plaats.”

Voor de Ravestein Parkcross worden 40 vrijwilligers opgetrommeld. In tegenstelling tot de voorbije jaren is het geen losse cross meer daar De Moedige Veldrijder niet meer bestaat en de competitie van het vorige jaar er evenmin nog is. Kortom de klassementen en bijhorende ludieke truien blijven helaas achterwege.

De Oxyclean Challenge en het PK vinden dit weekend samen in Hever
De klassementstruien blijven deze keer in de kast hangen

Wie er wel paraat staat komende woensdag 15 november is veldrit- en wegkampioene Ellen Van Loy die aan de omloop in Hever tussen 14 en 16 uur een veldritinitiatie zal geven en dat aan de Ravesteinstraat 50 in het Ravestein Park. Vergeet zeker je helm en fiets niet, voor iedere deelnemer is er een goodiebag voorzien.

De initiatie in Hever anno 2018 toen er van corona nog geen sprake was Credits Pieter Pauwels
De initiatie in Hever anno 2018 Credits Pieter Pauwels

Wie het programma wil kennen, kan hieronder een kijkje nemen.

Affiche van de Ravestein Parkcross editie 2023
Affiche van de Ravestein Parkcross editie 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *