Sportief Rotselaar en Olympia Wijgmaal missen beiden een strafschop en delen de punten

De voetbaljeugd in Rotselaar begroet de opkomende spelers

Niets mooier voor de jeugddag van promovendus en leider in eerste provinciale Sportief Rotselaar dan een derby tegen buur Olympia Wijgmaal. De vijfhonderd aanwezigen kregen waar voor hun geld, met veel spanning, twee gemiste strafschoppen en twee doelpunten in de laatste tien minuten. Een duidelijke zege voor de geel-blauwen zoals in de heenronde werd het allerminst.

De Rotselaarse voetbaljeugd poseert met beide teams

De match begon voor beide teams aan een verschroeiend tempo. Vooral Rotselaar dreigde, op stilstaande fase moest bezoekende goalie twee keer Dewaet van de bal houden. In minuut 38 kreeg Olympia een strafschop. Ex-Wijgmaalnaar Tim Boogaerts haalde een doorgebroken François Erdogan onderuit. Boogaerts kwam er goed vanaf met een gele kaart. Fatih Calgan mikte de Wijgmaalse elfmeter op de bovenkant van de dwarslat. Op het half uur kopte bezoeker Lambrecht voorlangs.

Boogaerts kwam er met geel vanaf, Mussen baalt

In minuut 38 ging Mussen onderuit in de Wijgmaalse zestien, Robin Hambrouck trapte de strafschop centraal op doelman Maxim Amenga. De rebound legde hij een halve meter naast. Half-time stond het 0-0.

Amenga redde net de strafschop van Rotselaar

In de tweede helft bleef het spannend met Rotselaarse druk en flink wat Wijgmaalse counters. Op het uur belandde een aanval over de linkerflank voor de voeten van Dewaet die had post gevat op de grens van de Wijgmaalse zestien. Hij zag zijn schot rechts naast vliegen. In minuut 71 rukte bezoeker Beka links op, hij zag zijn uithaal in het zijnet terecht komen. Een counter ontwikkelde zich over de rechterflank via Calgan, de voorzet belandde bij Jelle Spoormakers die niet twijfelde aan de tweede paal, 0-1. In extra tijd een corner en aan de tweede paal klopte voormalige Olympiaan Arnout Maselis Amenga dan toch, 1-1.

Doelpunten: 84’ Spoormakers 0-1, 93’ Maselis 1-1.