Sportief Rotselaar haalt het op enthousiasme van Olympia Wijgmaal

Olympia Wijgmaal begon uitstekend aan het streekduel thuis tegen buur Sportief Rotselaar. Het kwam dan ook verdiend op voorsprong via Nour, daarna draaiden de blauwhemden probleemloos de knop om en duwde Pauwels de gashendel in. Onder zijn impuls leidde de promovendus bij de rust met 1-2. In de rest van de tweede helft liep de score enkel op, Olympia kon enkel nog maar vanop afstand dreigen.

Wijgmaalse kapitein Vandervondelen en Rotselaarse tegenhanger De Wever tossen

Rond minuut 6 de eerste kans van het duel. Calgan schoot op doel en uitgoalie Van Oosterwijck ging goed plat. Bij een daaropvolgende corner vanaf links bokste Van Oosterwijck de bal pardoes weg naar thuisspeler Vandervondelen die overkopte. Kort daarna ging Lemmens de rechterflank af en zette hij scherp voor. Aan de tweede paal trapte Nour de bal gekruist in doel, 1-0, op dat moment verdiend.

Kort nadien liep Pauwels de hele thuisdefensie eraf in zijn rush vanaf de rechterflank naar doel. Hij besloot met een loeier in de verste hoek, 1-1! Iets voor het kwartier ging Pauwels weer op wande; thuisdoelman Willems was goed wakker en ontzette. In minuut 18 was dat minder, hij werkte diezelfde Pauwels onderuit en de ref kende een strafschop toe. Pauwels besloot deze in de linkerhoek, 1-2. Op minuut 23 werden Vandewalle én Mussen afgezonderd voor Olympiadoel, Vandewalle tikte over. Aan de overzijde mikte Lemmens zijn schot over de rechterkruising. In minuut 35 stuurde Boone Pauwels over links weg, Vanderauwera kwam goed tussen. Deze laatste trapte aan de overzijde enkele minuten later over doel. De rust werd met een 1-2 bereikt.

Pauwels (centraal) ging onderuit en kreeg de penalty voor de 1-2

Kort na de rust velde kapitein Jef Boogaerts het verdict voor de bezoekers, hij werkte de 1-3 binnen. Iets voor het uur belandde de bal links voor doel bij Mussen, die niet aarzelde tegen zijn jeugdclub en de 1-4 in doel mikte. In minuut 75 ging Wijgmaalse invaller links goed door, zijn scherpe voorzet bereikte niemand. In minuut 82 trapte Calgan naast de linkerkruising. Vandewalle besloot een collectieve aanval in doel, 1-5 harde cijfers op het Ymeriacomplex. Langs de kant klonk bij supporters de stem dat ze bij Olympia meer jeugd uit de goed presterende tweede ploeg kansen zouden moeten geven op dit niveau.

Doelpunten: 8’ Nour (1-0), 10’ en 19’ Pauwels (1-1 en 1-2 strafschop), 46’ Boogaerts (1-3), 87’ Mussen (1-4), 86’ Vandewalle (1-5).