logo Casalina

Ladies SC Out-Hoegaarden promoveren voor tweede jaar op rij, deze keer met titel

Ladies SC Out-Hoegaarden promoveren voor tweede jaar op rij, deze keer met titel
De dames van SC Out-Hoegaarden pakten de titel en de tweede promotie op rij Credits Geert Reynaerts

Na een zinderende partij tegen vijde SK Londerzeel hielden de meiden van de Brouwers de titel én de drie punten thuis. Straffe prestatie van een jong en goed voetballend team dat eigenlijk nog maar twee volle seizoenen bestaat en steeds tekende voor succes. 

Al in hun allereerste competitiematch een klein anderhalf jaar geleden was het al duidelijk dat er muziek in het team zat. Dat kunt u hier nog eens bekijken.

De oproep om supporters was duidelijk gehoord door de voetbalgoden. Vele fans, muziek, gezang, Bengaals vuur en sfeer uiteraard. Werkelijk alle ingrediënten waren aanwezig.

Aanvankelijk verliep het moeizaam voor SCOH. Op pass van Balck besloot Vandromme over, daar ging het voor die laatste niet bij blijven. In minuut negentien een misverstand in de Hoegaardse defensie waardoor Londerzeelse Veyt plots de bal kan afsnoepen en alleen voor doelvrouw Nackaerts komt, 0-1! Hoegaarden gaf zich niet gewonnen, in minuut 26 een voorzet van Balck die in het strafschopgebied op het hoofd van Vandromme belandde. Ze kopte hoog in doel raak, 1-1. In minuut 38 knalde Vandromme nog eens op de paal. De rebound belandde bij Van Der Beken, uitgoalie Frison stond pal om te redden.

Na rust voerde SCOH de druk gaandeweg op.

In minuut 63 mikte Wijnants naar de kruising, Frison redde puik. Vier minuten later redde ze een schot van Wijnants. In minuut 71 miste Vandromme een unieke kans maar amper een minuut later was het toch prijs. Een pass van Cornu op Vandromme die vliegensvlug Van Den Bossche aanspeelt, ze trapte de bal binnen voor de 2-1. in minuut 79 kreeg Londerzeel een vrije trap, De Block zette zich achter de bal en stelde niet teleur. Deze werd in de verste kruising gemikt, 2-2. In de 85ste minuut kreeg Hoegaarden een penalty na een fout in de Londerzeelse zestien. Topschutter Balck (16) nam haar verantwoordelijkheid op en jaagde de 3-2 de netten in. In de slotminuut moest thuisgoalie Nackaerts nog eens de meubelen redden. Het feest kon beginnen!

Een Hoegaardse in duel met een Londerzeelse
Een Hoegaardse in duel met een Londerzeelse

De dames werden uitgenodigd door de burgemeester om onmiddellijk na de wedstrijd op het gemeentehuis de behaalde titel te vieren.

Doelpunten: 19′ Veyt (0-1), 26′ Vandromme (1-1), 72′ Van Den Bossche (2-1), 79′ De Block (2-2), 85′ Balck (3-2 strafschop).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *