logo Casalina

Sportief Rotselaar doet goede zaak voor derde plaats

Sportief Rotselaar doet goede zaak voor derde plaats
Jarno De Becker aan de bal tegen ERC Hoeilaart

In tweede provinciale a lijkt KFC Herent naar de titel af te stevenen met slechts één verliesmatch tot nu toe. KCVV Elewijt lijkt naar de tweede plaats af te stevenen. Door het verrassende 3-2-uitverlies van ERC Hoeilaart op staartploeg SNA Keiberg, kon Rotselaar tot op één punt naderen na de 1-4 op SK Nossegem.

Aanvallende middenvelder Jarno De Becker uit Kortenberg beseft dat deze reeks relatief spannend is.

“Nadat Hoeilaart punten had verloren, wisten we dat er vpor ons een mogelijkheid bestond om een inhaalbeweging te maken. Aan motivatie was er geen gebrek. Op het veld zag je dat we over het algemeen de betere ploeg waren. We komen op voorsprong na een kopbal van mezelf. Daarna kreeg Nossegem een penalty en werd het 1-1. We startten maar net aan de tweede helft en Wouter Vandewalle verlengde een bal met het hoofd in doel en het stond 1-2. We kregen nog wat kansen maar het was wachten op Len Mertens en Jorne Vanderstappen om de voorsprong veilig te stellen met elk een mooi doelpunt, zodat het 1-4 werd.”

Het zag er minder uit na het gelijkspel tegen Kessel-Lo 2000 en het tweeluik tegen tweede Elewijt en derde Hoeilaart eraan kwam.

“We wonnen tegen Elewijt en pakten een punt tegen Hoeilaart. Het leek erop dat het verschil van vier punten overbruggen zwaar ging worden, maar nu staan zij op 44 en wij op 43 punten. Het enige dat je misschien grappend kan concluderen is dat de bal rond is… Er zijn meerdere sterke tegenstanders in onze competitie, niets staat op voorhand vast. Wij verloren ook eens verloren de Stormvogels Haasrode, die op dat moment laatst stonden, zo zie je maar… Vanaf dat we een derde plaats halen, mogen we zeggen dat het een geslaagd seizoen was. Met een vierde plaats kunnen we ons niet echt blij tonen”, besloot De Becker.

Geef een reactie