logo Casalina

Korfbalclub Rijko Rijkevorsel promoveert voor de eerste keer naar Promoleague A!

Korfbalclub Rijko Rijkevorsel promoveert voor de eerste keer naar Promoleague A!
De kampioenenkern van Rijko Rijkevorsel anno 2021-2022

In een apotheose van formaat van de competitie in Hoofdklasse 1A, ofte de derde nationale afdeling, speelden titelpretendenten Vobako Lichtaart en Rijko Rijkevorsel dé titelmatch. Het oranje-zwarte Vobako stond het grote merendeel van de competitie aan de leiding, Rijko kwam piepen en ging er in twee keren op en over. Voor de rust verzamelden ze eerst vier punten die in eerste instantie teniet werden gedaan door thuisteam Vobako, na de rust sloegen de blauw-witten dan voor de tweede keer definitief toe.

Na een nagelbijter onder de sportieve leiding van T1 Glenn Ruts en T2 Yves de Hertogh konden de jongens en meisjes van Rijkevorsel vieren en genieten na een 23-26!

“Bij de rust kenden we even een dipje. We vroegen ons af hoe we daaruit konden raken. We stonden in die eerste helft even vier punten voor, het was toen 6-10 met ongeveer elf minuten te gaan tot de pauze. Gelukkig kwamen we in de tweede helft enorm goed voor de dag. We waren er mentaal helemaal klaar voor om ons er volledig achter te zetten, ook onze negende man was een belangrijk gegeven. Voorheen hadden we in zo’n situatie misschien negatieve stress gegenereert, maar dat is eruit gegroeid, we zijn rustig blijven spelen. We waren scherper tijdens money time, dat illustreerde dat lange en rake afstandsschot van achter de korf van Nick Michielsen”, reageerde een opgetogen sportief verantwoordelijke Rudi Robaye.

Nick Michielsen met nummer 25 scoorde een gedurfd afstandsschot
Nick Michielsen met nummer 25 scoorde een gedurfd afstandsschot

Het voorbije decennium ging het niveau bij Rijko gaandeweg crescendo met deze titel als voorlopig hoogtepunt.

“Amper tien jaar geleden stonden we nog in tweede hoofdklasse en nu stijgen we naar de tweede nationale afdeling, de promoleague, dat is ongelooflijk! De goede evolutie is al even bezig, we praten over jaren, bij onze club. Dat verliep aanvankelijk met ups en downs, daar viel moeilijk een constante in te krijgen. Onlangs ging het met rasse schreden vooruit ook deels omdat onze spelers ervaring opdeden en de knepen van het vak leerden. We hebben ook volop de vruchten van onze goede jeugdwerking geplukt”, gaf Robaye mee. “Het is de eerste keer in ons bestaan (nvdr Rijko Rijkevorsel onstond in december 1990) dat we naar Promoleague stijgen en we willen daar ons mannetje staan. Als we niet teveel afwezigen tellen, dan moet dat perfect mogelijk zijn. Onze eigen jeugd zal wel een oplossing bieden.”

Rijko Rijkevorsel telt meer dan 200 spelers, waarvan er 32 resideren in de competitieve “eerste ploegen”.

Jesse Peeters zoekt de vrije man
Jesse Peeters zoekt de vrije man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *