logo Casalina

Gerichte versterkingen onderstrepen ambitie van KFC Sparta Haacht Statie

Gerichte versterkingen onderstrepen ambitie van KFC Sparta Haacht Statie
Sparta Haacht Statie viert en wil dat volgend jaar blijven doen!

Het is derdeprovincialer KFC Sparta Haacht Statie menens om minstens hun plaats in de sterke reeks te behouden. Met negen zijn ze, de nieuwe spelers met andere woorden versterkingen voor iedere linie. De huidige spelerskern moet niet vrezen, iedereen start op gelijke voet. Drie spelers begeven zich ook naar de uitgang op de Elleveldweg. Voorts starten ze met een U21-team en popelen ze om eindelijk een volledige jaargang af te werken in hun nieuwe accommodaties, voorzitter Koen Govaerts kan niet wachten op het nieuwe seizoen.

Keeper Kenneth Delise (Kessel-Lo) keert terug naar de vertrouwde stal, centrale verdediger Sam Mommen komt op vrije basis over. Rechtsback Thibeau Antonneau en ploegmaat Niels Gemels verlaten beiden KFC Herent B. Middenvelder Arno Verhoeven (KFC Baal), flankaanvaller Mansur Azhiev (Erps-Kwerps), verdediger Jasper Verbauwhede (Vlug-Op Steenokkerzeel) en spits Stani Manuka die door studies anderhalf jaar stopte en in het liefhebbersvoetbal actief was, zijn acht van de negen aanwinsten. De laatste die wordt aangekondigd is niet de eerste de beste, het gaat om aanvaller Nick Carrez die van Antwerpse eersteprovincialer Bevel de overstap maakt. Voordien was hij bij onder andere KAC Betekom en Diegem actief. Hem konden ze verkrijgen daar hij vroeger met T2 Pajaziti in dezelfde klas zat, ook het gegeven dat Carrez afkomstig is uit Haacht en in Betekom woont, speelt in hun voordeel.

Spartadoelman Nick Verschoren zet een stapje opzij en versterkte de zondagsreserven. Aanvaller Seppe Hidegh keert terug naar KAC Betekom B. Middenvelder Dimitri Delise verkast hogerop naar tweedeprovincialer VK Holsbeek, flankspeler Simeon Dimitrakopaulus trekt over het water naar rivaal FC Tildonk.

De Spartanen roepen een U21-team in het leven.

“Iedereen begint deze voorbereiding met gelijke kansen, onze ambitie is en blijft top vijf. Onze nieuwe voetbaltempel popelt om volk te ontvangen en om een volledige jaargang te spelen op onze nieuwe accommodaties. Het voorbije seizoen konden we er maar twee keer spelen. In normale omstandigheden kan je er met zijn 130 in de kantine zitten, rondom het veld is er plaats voor enkele honderden Spartafans. Voorts hebben we een lacune gedicht in de bovenbouw van onze jeugd. We zaten met een kloof naar de eerste ploeg toe, die verdwijnt door deze noodzakelijke ingreep en het opstarten van de U21. Voorheen was er een samenwerking met buur KVC Haacht voor deze leeftijdsreeksen, nu hebben we zelf een team voor spelers jonger dan éénentwintig jaar. Enkele voormalige spelers vervoegen terug onze rangen om bij de U21 aan de slag te gaan, een motiverend gegeven”, meent de voorzitter.

Voor de U21 is Sparta Haacht Statie nog op zoek naar enkele spelers. Geïnteresseerden kunnen terecht op info@kfcspartahaachstatie.be

De nieuwe voetbaltempel van Sparta Haacht Statie op de Elleveldweg
De nieuwe voetbaltempel van Sparta Haacht Statie op de Elleveldweg

Één gedachte over “Gerichte versterkingen onderstrepen ambitie van KFC Sparta Haacht Statie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *