logo Casalina

Na zeven jaar Jempi Custers bij KAC Betekom is het volgend jaar tijd voor Mathias Vrebosch als T1

Na zeven jaar Jempi Custers bij KAC Betekom is het volgend jaar tijd voor Mathias Vrebosch als T1
De zes van de acht nieuwe spelers en nieuwe T1 Vrebosch bij SC Out-Hoegaarden aan het seizoensbegin

Het raakte kort geleden bekend dat Jempi Custers bij Betekom stopte. Zijn opvolger ging KAC Betekom bij eersteprovincialer SC Out-Hoegaarden zoeken. Ex-KAC’er Mathias Vrebosch (34) uit Wezemaal was er aan zijn eerste seizoen bezig. Na acht seizoenen Karel Keleman en zeven voor Jempi Custers,  is het de beurt aan Verbosch.

Vrebosch speelde onder andere bij KFC Herent en KAC Betekom. Hij begon in de dug-out als T2 van Sportief Rotselaar en bracht KFC Baal met een titel naar tweede provinciale. Vrebosch was deze jaargang bezig aan zijn openingsseizoen bij de Brouwers van SC Out-Hoegaarden, die het behoud als doel stelden. Ze kampeerden lang in de top drie en kregen een kleine tik voor de winterstop, het zal voorlopig beperkt blijven tot één seizoen in Hoegaarden. Bij de groen-witten praten ze met een trio waaruit een opvolger zal gekozen worden voor volgend jaar.

Met Vrebosch hoopt KAC Betekom op weer een langdurige samenwerking. De voormalige oud-speler van KAC Betekom zette ongeveer 4 jaar geleden zijn eerste stappen als coach bij de tweedeprovincialer KFC Baal en pakte daar ook meteen een titel.

“Het stond misschien wel in de sterren geschreven dat we met Mathias dé ideale opvolger voor Jempi hebben gevonden. Mathias kent de club al jaren. Eerst als speler en ook daarna liet hij de club niet los en zagen we hem geregeld op matchen. Het was steeds een fijn weerzien en Mathias heeft de club duidelijk altijd in het hart gedragen”, zo stelt sportief verantwoordelijke Wim Van Uffel. “ Het was voor mij niet makkelijk om een fantastische club als SC Hoegaarden-Outgaarden zo snel te verlaten. Ik voelde mij bijzonder welkom in de club en had zowel met de spelers, bestuur en supporters een bijzonder goede band. Ik wil de club en in het bijzonder sportief verantwoordelijke, Siegi Hendrickx, bedanken voor de kansen die ik bij hen heb gekregen. Anderzijds kon ik deze kans bij KAC Betekom niet laten liggen, daar ik steeds wil groeien als trainer. Ik behaal dit jaar mijn UEFA A diploma en dat samen met het niveau van voetbal van KAC , de nieuwe accommodatie en de velden… Het is voor mij de juiste stap vooruit.“ gaat Vrebosch verder.

KAC Betekom en Wezel Sport met het scheidsrechterlijke trio aan de aftrap
KAC Betekom en Wezel Sport met het scheidsrechterlijke trio aan de aftrap

“Met Vrebosch vindt de club een jonge en ambitieuze trainer die de voorbije jaren consequent en stapsgewijs ervaring heeft opgedaan in clubs uit de regio en een duidelijke visie heeft op het voetbalspel. De ervaringen die Mathias heeft opgedaan bij zijn vorige clubs kan hij nu meenemen naar onze club. We zijn uitermate tevreden dat we samen met hem deze sportieve uitdaging kunnen aangaan en hopen op langere termijn mooie dingen te kunnen neerzetten”, sluiten Van Uffel en Vrebosch samen af. Uiteraard moet Vrebosch de Brouwers eerst nog naar veilige oorden loodsen in eerste provinciale.

Één gedachte over “Na zeven jaar Jempi Custers bij KAC Betekom is het volgend jaar tijd voor Mathias Vrebosch als T1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *