logo Casalina

FC Landen is in Limburgse tweede provinciale het jongste team, vooraan poogt Seppe Prouvé de bakens te verzetten

FC Landen is in Limburgse tweede provinciale het jongste team, vooraan poogt Seppe Prouvé de bakens te verzetten
FC Landen anno 2022-2023

De tot spits omgevormde Seppe Prouvé (22) uit Geetbets wist onlangs voor Vlaams-Brabantse tweedeprovincialer die in de Limburgse reeksen uitkomt, FC Landen, het doel staan. Hij realiseerde een hattrick tegen Munsterbilzen en bracht zijn rood-zwarten zo tot een 4-2-overwinning. De laatste keer dat de prille twintiger scoorde, dateerde van eind oktober tegen Jeuk, dat was tegelijk ook de laatste zege tot recentelijk voor de zwart-roden. 

Prouvé begon er op zijn vijfde mee bij SK Rummen. Na amper een half jaar werd hij opgemerkt door KVK Tienen en daar speelde hij tot de U9. Daarna vertoefde hij bij Sporting Hasselt, hij speelde er met de U14 in de nationale reeksen kampioen. Daarna zette hij zijn avontuur verder bij eersteprovincialer Zepperen-Brustem, daar werd hij met de U21 kampioen en schopte Seppe het zelfs tot het eerste team. Hij belandde nog twee seizoenen bij VC Bekkevoort in tweede provinciale. “Dat was speciaal, het ene jaar kwamen we een punt te kort op SC Out-Hoegaarden om kampioen te worden en het jaar nadien zakten we dan weer naar derde provinciale”, herinnerde de flankspeler van opleiding zich.

Gezien Landen een echte spits ontbreekt, staan ze voorlopig anoniem in de middenmoot.

“Met FC Landen zijn we de jongste ploeg in onze reeks en dat met een leeftijdsgemiddelde van 21 jaar. Ik speel normaal op de linkerflank of de nummer 10, gezien het gebrek aan spitsen nam ik deze taak op me. De voorbije tijd moest ik er al minstens 10 à 12 gescoord hebben, maar tot nu toe is het nog maar 5. Ik kom wel van ver. Vorig jaar viel ik uit tijdens de tweede competitiematch van het seizoen met een breuk tussen de onderbuik en het schaambeen. Dat was overbelast door de combinatie met zaalvoetbal bij tweedenationaler Wellen, ik voetbalde toen zelfs 6 dagen op 7. Dat was fysiek zwaar, te zwaar. Ik moest één discipline kiezen anders kon ik niet voetballen tot 35 of zelfs 30 jaar, voorspelden specialisten me. Na 11 maanden revalidatie stond ik er weer, mijn eerste volledige competitiematch dateert van eind september”, blikte Prouvé terug op een moeilijke periode.

Landen staat momenteel tiende in de ranking met een 21 op 42 en twee matchen minder gespeeld.

“Gezien ik in beide provincies heb gespeeld kan ik vergelijken en ik vind dat er in de Limburgse reeksen iets meer nadruk ligt op het voetballende. In het klassement staan we onder de verwachtingen. We mikten aanvankelijk op een eindrondeticket, we hebben er het team voor. We domineren meer dan vaak wedstrijden, maar het scoren bleef uit. Stilaan begint het efficiënter te worden vooraan, we zijn benieuwd”, wist Seppe wiens jongere broer Robbe dit seizoen Belgisch kampioen motorcross bij de nieuwelingen A werd. Hij bestuurt een KTM-motor van 350 cc.

Op zondag 8 januari ontvangt FC Landen vanaf 14.30 uur zevende Hoeselt, ook zijn hebben nog twee inhaalmatchen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *