logo Casalina

Meiden SC Out-Hoegaarden nemen in dol laatste half uur afstand van Sportief Rotselaar

Meiden SC Out-Hoegaarden nemen in dol laatste half uur afstand van Sportief Rotselaar
SC Out-Hoegaarden (links) promoveerde naar tweede, Sportief Rotselaar speelt dit jaar in derde

Zowel Sportief Rotselaar als SC Out-Hoegaarden stonden voor de partij zusterlijk tweede met 37 punten. Ze volgden op 4 punten achterstand op leider Crossing Vissenaken. Op het uur leek de spreekwoordelijke euro in het voordeel te zijn gevallen van het thuisteam nadat ze net de 2-1 scoorden en uitzinning van vreugde waren. Een half uur later waren de rollen omgekeerd en wonnen de bezoekende groenen met 3-4.

Het was wachten tot minuut 10 vooraleer de studieronde over was. De Rotselaarse defensie speelde te kort terug op goalie Bollen, ze was net op tijd op doel om het gevaar te ontzenuwen. Manishimwe Hirwa lag immers op de loer. Rotselaar bracht lange ballen meestal afgevuurd door Peeters, de meesten waren op de flank gericht aan Wuestenberghs. Ondertussen was een fikse delegatie van Crossing Vissenaken aangekomen, ze hadden net thuis gewonnen van vijfde KV Tervuren-Duisburg met 2-0. Een schot van Van Aelst na corner werd door bezoekende doelvrouw Nackaerts uit de rechterhoek gehaald.

Iets na het half uur waarschuwde de snelle Manishimwe Hirwa al eens via een uitbraak over rechts, haar overhoeks schot werd kordaat met de hand gered door keeper Bollen. Vijf minuten later was het wel prijs, Manishimwe Hirwa mikte raak in de korte hoek, 0-1!

Manishimwe Hirwa vuurt de 0-1 in de korte hoek binnen
Manishimwe Hirwa vuurt de 0-1 in de korte hoek binnen

Op slag van rust glipte de primaspelende Aerts links door de mazen van het net, ze werkte af in de verste hoek, 1-1! Aerts kon een uitgebroken Balck van nieuw gevaar houden via een cleane maar harde tackle. 1-1 aan de rust. Applaus van de thuisfans.

Rotselaar vierde de 1-1
Rotselaar vierde de 1-1

Rotselaar begon heftig aan de tweede helft, Out-Hoegaarden nam over.

Het inspireerde het publiek om bij momenten de decibels te doen pieken. Bombeek ging namens Rotselaar in minuut 53 alleen door, ze ging onderuit, maar de ref zag er geen fout in. Op het uur volgde nog een snelle uitbraak van de blauw-gelen, deze keer trof Scheyltjens raak aan de rechterpaal, 2-1 en zelfs de bank vierde mee. Ze juichten te vroeg, eerst mikte Hoegaardse Vandromme nog over na een snelle uitval. Op 8 minuten tijd sloegen de Hoegaardsen 3 keer toe, via 2 keer Wijnants en tussendoor scoorde Balck. Peeters kon in de slotfase nog de 3-4 realiseren, maar een punt thuis houden lukte Rotselaar niet meer.. Het blijft zo spannend in derde provinciale B, maar Rotselaar lijkt uitgeteld voor de titelstrijd. Het lijkt tussen Vissenaken en Hoegaarden te gaan.

Eerste doelpuntenmakers Aerts en Manishimwe Hirwa in duel
Eerste doelpuntenmakers Aerts en Manishimwe Hirwa in duel

Doelpunten:: 38″ Manishimwe Hirwa (0-1), 45′ Aerts (1-1), 60′ Scheyltjens 2-1), 68′ Wijnants (2-2), 70′ Balck (2-3), 76′ Wijnants (2-4), 88′ Peeters (3-4).

Één gedachte over “Meiden SC Out-Hoegaarden nemen in dol laatste half uur afstand van Sportief Rotselaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *