logo Casalina

Meiden SC Out-Hoegaarden bestaan één seizoen en promoveren onmiddellijk

Meiden SC Out-Hoegaarden bestaan één seizoen en promoveren onmiddellijk
Ladies SCOH 2022-2023

De jonge meidengroep, grotendeels uit jeugdteams afkomstig, begon vrank en vrij aan hun allereerste seizoen ooit in derde provinciale. Er werden geen enorm grote verwachtingen gesteld, maar presteren mocht altijd. Hun opener op het ervaren Sparta Haacht Statie, dat het jaar voordien met hun team begon, was er al ééntje om je blijvend te herinneren, met een forse 1-7-uitzege.

De groen-witten bleven zich in de hoogste regionen plaatsen, ze stonden zelfs 54 dagen op kop.

Speeldag 21 op toenmalig leider Sportief Rotselaar leek decisief te worden voor SC OH. Ze kwamen 2-1 achter maar wonnen na een thriller met 3-4.

Nadien volgde een 12-2 tegen VC Bertem-Leefdaal, op het veld van latere kampioen Crossing Vissenaken moesten ze op ervaring met 4-1 het onderspit delven. Op Tervuren-Duisburg gingen ze winnen met een spectaculaire 6-8, de competitie afsluiten deden ze met een 9-0 thuis tegen L.I.A. Everbeur.

Trainer Kenneth Boonen toonde zich tevreden na een pittig openingsjaar waarin zijn troepen op slechts één punt van de titel eindigden.

“Het is een heel jonge groep, het was even wennen om voor het kampioenschap te spelen. Op Rotselaar kwamen we 2-1 achter en toen veranderde iets bij mijn speelsters. “Zo niet hé”, straalden ze uit en op een kleine tien minuten tijd scoorden ze drie doelpunten. Op Vissenaken kwamen we de ervaring te kort en waren we ook te braaf. Op zich is ons intrensieke talent te groot voor derde provinciale”, wist Boonen uit Hoegaarden. “We hebben naar volgend jaar toe ervaring nodig op én naast het veld.”

Hanna Hermans (Miecroob Veltem), Imelda Manishimwe Hirwa (Ex-SC Out-Hoegaarden, Vissenaken en Eva’s) en Eva Vanbaelen (OHR Huldenberg) versterken de club. Demi Vanden Broeck stopt met voetballen, Tamara Janssens zoekt nog een club in derde provinciale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *