Clem Scherpenheuvel doet een goede zaak op verplaatsing na nipte winst op Basket Tongeren b

Clem in het offensief op Tongeren B

De start van de play-ups in tweede landelijke begon voorbije zaterdagavond met een verplaatsing naar Tongeren. Clem begon samen met Hades Kiewit als leider aan deze ronde. De tegenstanders die ze daarin zullen ontmoeten zijn moeilijk in te schatten. Kon Clem met een zege starten? De wedstrijd ging alleszins verschroeiend van start.

Na 2 minuten stond er al een 5-7 op het scorebord.

2 minuten stond het 12-13, even viel het stil. Via 14-18 gingen de geel-donkerblauwen naar 19-18 na 8 minuten. Dan versnelde Clem terug en kon de thuisploeg niet volgen. Op het einde van het eerste kwart hadden de bezoekers doorgedrukt naar 19-29.

De thuisploeg probeerde de achterstand te verkleinen, zonder succes, 21-31 na 2 minuten. De vlotte scores werden niet meer gevonden. Halfweg het tweede kwart stond het 26-35. Ook daarna was het zwoegen voor elk puntje. Op 2 minuten van de rust en stond er 30-38 op het scorebord. Net als in het openingskwart versnelde Clem in de laatste 2 minuten en zo gingen ze met een mooie bonus rusten, 35-48.

Het was de thuisploeg die het best startte na de pauze.

Clem had het moeilijk om scores te vinden, Tongeren B nam de fakkel over, via 41-50 gingen de blauwen naar 44-52 na 4 minuten. Clem leek het noorden kwijt, een time-out was aan de orde. Kon Clem zich herpakken? Clem bleef het moeilijk hebben, de thuisploeg pakte de voorsprong, 53-52. Clem rechtte de rug: 57-66, 61-66 op het einde van het derde kwart.

Tongeren B wacht het offensief van de bezoekers van Clem op

Net zoals in kwart was het Tongeren B die het best startte, het werd snel 67-66 en na 4 minuten was de stand 70-69.

Clem had teveel balverlies, de Limburgers tekenden voor de steals. Halfweg het vierde kwart stond het 72-72 gelijk. We gingen naar minuut 7 met 72-77 op het bord. Nog 2 minuten en het was 75-82, de Scherpenheuvelse aanval begon weer te draaien. Toch kwam Tongeren B weer in de match, nog een minuut op de klok en het stond 79-82. Nog 10 seconden, 81-85. Het werd 84-85. Clem naar de vrijworplijn, beiden werden gemist, nog 1 seconde en een wanhoopspoging van de thuisploeg, gemist. Eindstand, 84-85. Wat was dit spannend! Ondertussen kwam er het nieuws dat Hades Kiewit hun wedstrijd verloor en zo is Clem na speeldag 1 de enige leider.

Tekst en beeld: Carlo Claes