logo Casalina

Voetbalsprokkels op 4 maart deel één

Voetbalsprokkels op 4 maart deel één
Kleurgenoten KFC Herent (links) en Sportief Rotselaar treffen elkaar in eerste provinciale

Het merendeel van deze voetbalsprokkels omvat voetbalclubs uit Oost-Brabant. Vijftien clubs worden deels onder het vergrootglas gehouden. De formaties in weede provinciale krijgen voor deze gelegenheid net iets meer aandacht in vergelijking met de overigen.

Eerste provinciale
KFC Herent/HO Bierbeek
Huidig Herenttrainer Tino Crabbé gaat volgend seizoen bij een andere ploeg aan het werk. Hij zal namelijk de nieuwe trainer van HO Bierbeek worden. Zijn prima vijf voorbije jaren bij Herent, waaronder de titel in tweede provinciale vorig jaar en zijn prima voorbije periode, vielen op. Gunter Magits blijft Het was al even geweten dat Yorik Feyaerts (Bertem-Leefdaal), erbij kwam. Aanvallers Redouan Belhafat (Diest)en Justin Tossavi (Merelbeke) en verdediger Timothy Salvi (Perwez) zijn de volgende aanwinsten. Ondertussen blijft KFC Herent niet bij de pakken zitten. Ze zoeken een coach voor volgend seizoen. De belangrijkste doelstelling is om de huidige kern verder te ontwikkelen en aanstormend talent uit de jeugdteams te integreren. Geïnteresseerden kunnen terecht op vacature@kfcherent.be

VK Liedekerke
Wiliam Izim (°2002 ) komt over van SC Dikkelvenne, en is een rechterflankverdediger die met zijn aanvallende impulsen ook hoger op het veld kan zorgen voor dreiging. William heeft trouwens familie in Liedekerke. Milan Vanderhasselt (°2003 ) gaat eindelijk in eigen dorp spelen en is een polyvalente verdedigende middenvelder die ook kan spelen als centrale verdediger. Milan speelde afgelopen seizoen bij EM United waar hij na herstellen van een zware blessure, die hij opliep het jaar ervoor bij Jong Lede, weinig aan spelen toekwam. Vanderhasselt zet bewust een stapje terug om speelvreugde en minuten te vinden.

Tweede provinciale
SC Aarschot

Dat de broers Van Passel de wit-zwarten verlaten kan u hier nogmaals lezen. Zo kunnen ze zich nu al focussen op hun volgende opdracht bij eersteprovincialer SC Out-Hoegaarden. Komende zondagnamiddag moeten ze thuis aan de bak voor de derby tegen KFC Baal.

SC Aarschot anno 2022-2023
SC Aarschot anno 2022-2023

ERC Hoeilaart
Vanaf dit weekend kunnen de fans van de Doenders opnieuw terecht in de nieuwe cafetaria! ze bedanken hun vrijwilligers enorm voor hun poets- en inrichtwerk. Hoe de cafetaria bereiken? Om toegang te hebben tot de cafetaria (en tribune) volg je vanaf de Sportbar het pad naast de padelvelden en je laat padelvelden links liggen. Vervolgens kom je achter de werfcontainers uit. De Herasafsluitingen zijn zodanig geplaatst dat je aan de voordeur komt. Je kan langs de buitentrap naar boven. Voorzie wel gepast schoeisel, er is nog geen weg aangelegd tot aan de buitentrap.

KV Tervuren-Duisburg
Fabrice Santoro, Jordi de Koninck, Amaury Ulens, Quinten Rega, Darko Vranckx, Amaury Ulens en Tibo Janssens vertrekken op het seizoenseinde van Butsel naar Tervuren-Duisburg. Ze volgen hun trainer die er vanaf volgend seizoen aan het sportieve roer staat. Verdediger Menno Verheyden vertrekt bij Nossegem en is volgend seizoen ook actief bij KVTD. Verdedigers Cedric De Schaut en Tom Taelemans stoppen met voetballen.

SNA Keiberg
SNA Keiberg heeft na de recente 1 op 12 in onderling overleg met trainer Stijn Van Brusselen besloten om voortijdig een einde te maken aan hun overeenkomst. Vanaf de training van donderdagavond neemt huidige T2 en toekomstig trainer Tom Simons over. “Ze willen een schokeffect bekomen en hopen op die manier zich nog in tweede provinciale te kunnen handhaven. Ik zou zelf de handdoek niet gegooid hebben, dat doe ik nooit”, reageerde Van Brusselen.

VC Houtem-Oplinter
Kevin Celis blijft volgend seizoen op post als trainer van de paarshemden. Hij zal door nieuwe krachten in de sportieve staf worden geholpen. Huidige spelers, kapitein en verdediger Tim Knops, en middenvelder Robin Celis stoppen als spelers na dit seizoen en vervoegen de staf, wie T2 of T3 zou worden werd nog niet bepaald. Knops speelde 15 jaar voor Houtem, Robin Celis 17 jaar. Doelman Kevin Van Cutsem stopt eveneens, hij was er 8 seizoenen actief.

Stormvogels Haasrode
Middenvelder Jens Jacobs en Niels Van Herck (beiden VC Bertem-Leefdaal) tekenden een overeenkomst bij de Stormvogels. Net zoals het merendeel van de huidige kern verlengde ook Cedric Gastmans voor een jaar bij de rood-gelen.

Derde provinciale
Sparta Haacht Statie

De leider in derde provinciale c haalde eerder al verdediger Lennert De Keukeleire weg bij Betekom. Ploegmaat en middenvelder Roel Poukens besliste dezelfde overgang te realiseren. Spits Matthias Stienlet komt over van eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal en is op zoek naar speelminuten bij de wit-groenen. Aanvaller Siemen Vander Sande werd weggeplukt bij eersteprovincialer Veltem, hij vindt bij Sparta medespits en broer Mats Vander Sande terug. Beiden zijn momenteel ook out met quasi dezelfde knieblessure. Momenteel zijn er bij hen nog geen uitgaande transfers, een handvol spelers kent hun toekomst nog niet.

VK Eendracht Eizer
De geel-zwarten moeten het  zonder kapitein en verdediger Lander Maigret stellen. Die zit voor B-FAST in Turkije naar aanleiding van de gevolgen van de zware aardbeving. Maigret is brandweerman in Overijse én de brandweer van Overijse is met een ruime delegatie in B-FAST betrokken in het rampgebied. Hij zal nog minstens 2 speeldagen afwezig zijn.

SC Out-Hoegaarden B
Jo Vandeput wordt nieuwe coach van SCOH B. Na het afscheid van Jérémie Cambier als T1, ging het SCOH-bestuur intern op zoek naar een opvolger. Jo Vandeput, al jaren verbonden aan hun jeugdwerking, was de uitverkoren figuur. Hij gooide hoge ogen als speler, kreeg een deel van zijn jeugdopleiding bij RWDM, haalde daarbij zelfs de nationale jeugdselecties en speelde onder andere bij de eerste ploeg van KVK Tienen, in de toenmalige derde klasse. Jo vervoegde SCOH als jeugdtrainer in het seizoen 2016-2017 en speelde onder ander twee keer kampioen met de U15. Hij is houder van een UEFA B-diploma. Hij moet het behoud in derde provinciale bewerkstelligen.

Vierde provinciale
Klim-Op Begijnendijk
Na 6 jaar samenwerken met KAC Betekom start vierdeprovincialer Klim-Op Begijnendijk opnieuw met een eigen jeugdwerking. Die hadden ze in het verleden ook al eens toen ze in de Emiel Vanderveldestraat in Tremelo gevestigd waren. Toen ze naar de Grote Baan verhuisden waar ze nu het complex delen met KAC Betekom werkten ze samen qua jeugd. Daar kwam onlangs een einde aan.

Vilvoorde City
Flankspeler Mike Lavender komt over van FC Strombeek. Verdediger Denis Akkuz komt op zijn beurt over van Sparta Haacht Statie. Sebastien Saublens is een ervaren doelman die overkomt van FC Infinity Vilvoorde, centrale verdediger Nathan Saublens maakt dezelfde overgang. Kenny Van Praet vervoegt de staff voor volgend seizoen en zal dus de T1 verder helpen in de eerste ploeg! Kenny is een jonge en ambitieuze trainer die bezig is met zijn diploma’s en zeker de club zal helpen om verder te groeien.

Vilvoorde City anno 2022-2023
Vilvoorde City anno 2022-2023

KVC Kessel-Lo 2000 B
Het was al even geweten dat Yoni Berthels na dit seizoen ermee stopt wegens te drukke professionele bezigheden. De bordeauxhemden gingen op zoek naar een opvolger en vonden die in de persoon van Didier Malandrini. “Door zijn rijke ervaring met zowel jeugd als seniorenploegen, denken we dat hij de ideale trainer is om onze jeugdige B-ploeg op sleeptouw te nemen. Bovendien is hij geen onbekende voor onze keepertrainer”, klonk het bij KVC Kessel-Lo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *