logo Casalina

Meiden KVK Tienen B blijven in spoor van leider Miecroob Veltem na 2-7-uitzege bij VK Holsbeek

Meiden KVK Tienen B blijven in spoor van leider Miecroob Veltem na 2-7-uitzege bij VK Holsbeek
KVK Tienen B (rechts) haalde de buit binnen op VK Holsbeek

Op de Verhaegenlaan keek vierde VK Holsbeek tweede KVK Tienen B in de ogen. De bezoeksters wilden komen winnen om op één puntje van leider Miecroob Veltem te komen. Het openingskwartier was op combinerend vlak veelbeloven aan beide kanten, toen de withemden de score openden ontstond er meer ruimte aan beide kanten en Tienen B sloeg gretig toe; Sienna Vangeneugden én Kathy Meyns zetten beiden een hattrick neer. Een strijdende Annelies Geusens kon bij een 0-7 nog 2 eerredders aantekenen, daar bleef het bij voor de gelen.

Al na twee minuten ging Tiense Van Aerschot links door en bracht een voorzet naar de tweede paal, Buttiens kon er net niet bij. Daarna ging het goed op en af en zat het bij beide teams goed in elkaar qua combinaties. In minuut 17 kwam een afgeweken doorspeelbal vanaf links bij Vangeneugden terecht. In twee keer ging ze doelvrouw Strobbe voorbij, 0-1.

Eurlings bracht voor Holsbeek links continu dreiging, een gekruist voorzet-schot van haar waaide over in minuut 19. Voor Tienen bouwde Beelen mooi op vanaf de linkerflank. In de twintigste minuut bereikte Eurlings’ voorzet bijna een koppende Jacobs. Aan de overzijde konden op de counter Van Aerschot en Vangeneugden dreigen, Volders verdeelde de ballen snel, voorlopig geen extra score. Centraal op het middenveld bikkelden voor de gelen Van De Goor en Geusens, maar de ruimte lag soms in hun rug. Op het half uur belandde een schot van Vangeneugden op de deklat, in de rebound mikte Meyns binnen, 0-2. Amper 6 minuten later een kans over links via Vangeneugden, haar voorzet bereikte Van Aerschot wiens schot werd afgeblocked. De terugvallende bal kwam terecht bij Meyns die vanaf de grens van de Holsbeekse zestien net onder de dwarslat raak knalde, 0-3.

Meyns (18) mikt de 0-3 tegen de netten
Meyns (18) mikt de 0-3 tegen de netten
Vangeneugden omspeelde de keeper en ziet de 0-4 in doel belanden
Vangeneugden omspeelde de keeper en ziet de 0-4 in doel belanden

Voor Holsbeek konden zowel Eurlings als Krauze minder uitverdedigen van Tienen B niet afstraffen. In minuut 43 liep Vangeneugden de VKH-verdediging eraf en omspeelde Strobbe, goed voor de 0-4. Tiense keeper Tiesters moest nog tussenkomen bij een corner, maar we hadden een 0-4 aan de rust.

De tweede helft begon met veel middenveldspel.

Geusens kon voor Holsbeek nog twee keer tegenprikken
Geusens kon voor Holsbeek nog twee keer tegenprikken

Bij het thuisteam kwam De Kunst er op rechts meer door, met af en toe een stilstaande fase als gevolg. In minuut 69 werd Buttiens rechts diep gestuurd. Ze verstuurde een pass naar Van Aerschot die de 0-5 tegen de netten jaagde. Vangeneugden en Meyns jaagden de score nog in de hoogte. Geusens was in het slot nog een lichtpuntje voor de Holsbeeksen met twee treffers, het werd 2-7.

Doelpunten: 17′ Vangeneugden (0-1), 30′ en 36′ Meyns (0-2 en 0-3), 43′ Vangeneugden (0-4), 69′ Van Aerschot (0-5), 71′ Vangeneugden (0-6), 76′ Meyns (0-7), 86′ en 89′ Geusens (1-7 en 2-7).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *