logo Casalina

Meiden Sportief Rotselaar stellen titelfeest Sporting Molenbeek met een weekje uit

Meiden Sportief Rotselaar stellen titelfeest Sporting Molenbeek met een weekje uit
De meiden van Sportief Rotselaar vieren hun 3-2-zege tegen Molenbeek

De meisjes van Sportief Rotselaar wilden niet dat Sporting Molenbeek in hun reeks kampioen kwam spelen op hun veld aan de Torenstraat. Aan de rust stond het nog 1-1, het kon alle kanten uit. Het thuisteam toonde zich het meest efficiënt voor doel en scoorde nog twee keer. De bezoekers zetten nog enorme druk, maar dichter dan 3-2 kwamen ze niet. De rooshemden moesten winnen om de titel te kunnen vieren.

De bezoeksters kregen steun van een hele supportersbus, inclusief een flink deel van de mannenploeg. Aan sfeer en toeschouwers allerminst gebrek.

Flankspeelster Adinda Vandereyken brak de ban voor Sporting Molenbeek in minuut 37.

Vandereyken (midden) in strijd om de bal
Vandereyken (midden) in strijd om de bal

“Onze roze uittenue dateert van vorig seizoen. Eén van onze speelsters was er gek op en we stonden er ook niet afkerig tegenover dus op Rotselaar kwamen we in het roze spelen”, opende . “We begonnen zenuwachtig aan de eerste helft gezien de belangen die op het spel stonden. Er stond wel wat druk op. We hadden wel wat tegenstand verwacht. We kwamen wel op voorsprong, maar al snel kwamen ze op gelijke stand. In de tweede helft hebben we gestreden voor iedere bal, maar kwamen ze snel twee keer tot scoren. Eerlijk gezegd, die plotse warmte overviel ons wel ietwat, daar hadden we ook wat last mee. Het was een mooie wedstrijd en beide teams kwamen goed voor de dag, Rotselaar speelde goed. Dat we hier verliezen is jammer, maar geen drama. Het is eens zo mooi om volgende vrijdagavond voor eigen volk kampioen te spelen tegen Wijgmaal C. We kunnen terugblikken op een fijne match met een leuke sfeer”, ‘reageerde Vandereyken die haar dertiende seizoenstreffer scoorde op Rotselaar.

Bombeek (centraal) wordt gefeliciteerd met de beslissende 3-1
Bombeek (centraal) wordt gefeliciteerd met de beslissende 3-1

Bij het thuisteam toonde kapitein Claire Coremans zich de reddende engel door bij 3-2 een inzet van bezoekster De Wilde af te weren.

“Het was een heel spannend vertoon. We voelden bij de 3-2 op het einde wel enorme druk die afkomstig was van Sporting Molenbeek”, wist Coremans te vertellen. “Het was een snelle en stevige wedstrijd waarin het nodig was dat we ons volledig smeten voor een goed resultaat. We hebben dat samen als ploeg gedaan en we konden dit resultaat vasthouden. We hebben geen problemen met Sporting Molenbeek, we gunnen ze gerust de titel. Het kon wel niet de bedoeling zijn dat dit op ons terrein zou gebeuren, dat mogen ze perfect nadien doen. Er is nog een waterkansje dat wij kampioen zouden kunnen worden, maar dan moeten ze zo goed als geen punten meer pakken en nog veel scoren ook. Zij verdienen die titel, maar dit is mooi voor ons”, reageerde Coremans.

De 3-2 bracht nog even spanning
De 3-2 bracht nog even flink wat spanning

Doelpunten: 37′ Vandereyken (0-1), 43′ Aerts (1-1), 46′ Uyttebrouck (2-1), 69′ Bombeek (3-1), 80′ Vandeberg (3-2).

De meisjes van Sportief Rotselaar poseren voor het scorebord
De meisjes van Sportief Rotselaar poseren voor het scorebord

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *