Leiders SK Nossegem B en Stormvogels Haasrode B houden het op een 4-4

Het scorebord geeft de 4-4 tussen Nossegem B en Haasrode B na afloop aan

SK Nossegem B en de Stormvogels Haasrode B speelden op een ijzige avond een duel om de leiding in vierde provinciale C. De rood-geelgetinte bezoekers stonden met nog iets meer dan twintig minuten te gaan op een 1-4-voorsprong en leken het te gaan halen, dat was buiten het thuisteam en hun goalie Lennert Vandendael gerekend.

In de openingsminuten kon bezoeker Van Hamme de opener scoren door slecht verdedigen van Nossegem. Opnieuw Van Hamme in minuut twaalf, een voorzet van hem werd door Libens besloten op keeper Vandendael die twee keer goed tussenbeide kwam. In diezelfde minuut een voorzet van Gijsbers, het daaropvolgende schot van Van Hamme werd knap gepareerd door Vandendael.

De rust werd bereikt met een 0-1, niemand kon vermoeden wat er nog zou volgen.

In minuut 49 scoorde Boon de 0-2 na een onrechtstreekse vrije trap. Cappoen tekende voor de 1-2 en dus aansluitingstreffer op vrije trap, een kleine schittering van hoop voor SKN. Op de 55ste minuut plaatste Boon de bal na een individuele actie over de dwarslat. In minuut 66 andermaal Van Hamme, hij realiseerde de 1-3 na een matige terugspeelbal op de goalie. De 1-4 kwam er via Libens na een dekkingsfout. Sutil scoorde in minuut 73 en 85, de eerste na een verre ingooi van Gryffin. Tussendoor ging een vrije trap van Ponsen net over doel en werd een lob van bezoeker Libens van de lijn gehaald. Diezelfde speler zag een schot in minuut 87 over de lat getikt door Vandendael. In minuut 88 strafschop voor SKN, Herman mikte raak voor een spectaculaire puntendeling.

“Nossegem kwam terug op karakter van 1-4 naar 4-4 in het slotkwartier. Dat heeft het vooral te danken aan de doelman Lennert Vandendael die met enkele knappe reddingen de schade kon beperken en zo Nossegem in de match hield”, reageerde Haasrodecoach Matthias Dooms.

Doelpunten: 3’ Van Hamme (0-1), 49’ Boon (0-2), 51’ Cappoen (1-2), 66’ Van Hamme (1-3), 69’ Libens (1-4), 73’ en 85’ Sutil (2-4 en 3-4), 88’ Herman (4-4 strafschop).