logo Casalina

TK Werchter scoort goud en tweemaal zilver op acrowedstrijd Zeestern in De Panne

TK Werchter scoort goud en tweemaal zilver op acrowedstrijd Zeestern in De Panne
Ook op groepsbeelden werd er in stijl gevierd door TK Werchter in De Panne

Kustgemeente De Panne was the place to be voor alle acro-gymnasten die nog een laatste keer hun niveau wilden testen vóór de start van het officiële wedstrijdseizoen. TK Werchter nam deel met zeven teams in vijf verschillende categorieën én niet zonder succes.

Bij de jeugdcategorie (I2) van 9-15 jaar brachten Renee Baeyens en Lola Schrevens de zilveren medaille mee naar huis. Een mooie opsteker in hun allereerste competitie samen. In het A-niveau kwam ook het trio Nina Hagenmeyer, Janne Janssens en Nel Dewit in actie in de categorie 11-16 jaar. De concurrentie in deze categorie is steeds erg groot. In hun eerste wedstrijd als team startten ze met een goede balansoefening, maar lieten daarna in hun tempo- oefening enkele dure puntjes liggen en behaalden zo een achttiende plaats.

In diezelfde categorie, maar dan bij de meisjesparen, bevestigden Aliya Nassir en Zoë Bynens hun favorietenrol met twee mooie routines. Met hun balansroutine zetten ze zelfs de topscore van 27.350 neer. Een terechte gouden medaille!

Daarna was het de beurt aan de hogere leeftijdscategoriëen in het A-niveau. Bij de senioren konden trio Julie Vandeyck, Janne Somers en Lotte Somers jammer genoeg niet deelnemen door een blessure. In de categorie 12-18 jaar streed TK Werchter met vier teams, drie meisjestrio’s en één meisjespaar. Het grote aantal teams en het hoge niveau maakt deze categorie erg pittig, maar het trio Maité De Ridder, Louise Janssens en Fien Voet knalden naar hun tweede zilveren medaille van het prille oefenseizoen met de hoogste score voor hun tempo-oefening (26.820) en de tweede hoogste score voor hun balansoefening (26.340). Het trio Barbara Krukowska, Olivia Jehoul en Yasmine Bwirire waren aan hun competitievuurdoop toe als nieuwbakken team. Hun balansoefening was niet geheel foutloos, maar met een degelijke tempo-oefening nestelden ze zich op een verdienstelijke achtste plaats. Ook Orphée De Bock, Anna De Schryver en Mila De Wit brachten twee mooie, expressieve oefeningen op de mat. Enkele foutjes in de balansoefening, gevolgd door een goede tempo-oefening deden hun op de veertiende plaats belanden. Het meisjespaar Nyota Olefs en Maité De Bock leken een tijdje zeker van de bronzen medaille maar eindigde op de valreep toch nog net naast het podium op een mooie vierde plaats.

Na deze competitie is er voor de gymnasten weinig tijd om op adem te komen want tussen 25 en 29 januari wacht hen een internationale wedstrijd in het Engelse Bristol, waar ze zich kunnen meten met acro-teams uit heel Europa.

TK Werchter deed het prima in De Panne
TK Werchter deed het prima in De Panne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *