Magic Mike mikt FC Binkom voorlopig uit titelstrijd

Boutersem United begon aan een zwaar drieluik met in januari wedstrijden tegen achteréénvolgens FC Binkom, SMS Lubbeek en TW 3000. Het kon dus maar beter beginnen met winst tegen FC Binkom om in de running voor de titel te blijven. Voor FC Binkom gold in feite hetzelfde, maar dat moest dan gebeuren zonder de geschorste Kubam.

Boutersem United nam onmiddellijk aanvallend initiatief, dat door het goed geposteerd Binkoms blok vaak in de kiem gesmoord werd en weinig meer opleverde dan enkele ongevaarlijke doelschoten van Vanzavelberg. Onkelinx, De Blick en Clement Cleynen vonden elkaar gemakkelijk en maakten van de gerecupereerde ballen zowaar kleine kansjes, die voorlopig niet in doel eindigden. De toon was echter gezet. In de tiende minuut onderschepte Baldewijns een pass van Roosbeek op de middenlijn en stak onmiddellijk door naar De Blick die in de ruimte gedoken was. De Blick legde klaar voor Onkelinx die te lang talmde en zijn poging in corner geblokkeerd zag. Clement Cleynen stak het veld over om van op rechts de corner met zijn linker voor doel te borstelen. De Boutersem-verdediging, doelman Vangoidsenhoven incluis, stond slecht opgesteld en de vrijstaande Legiers kopte de bezoekers op voorsprong, 0-1. Dit openingsdoelpunt gaf Binkom nog meer vertrouwen om vrank en vrij hun kans te gaan in het eerste halfuur.

Een kwartier voor rust herstelde Boutersem het evenwicht.

Een combinatie Boogaerts, Vanzavelberg en Marchal resulteerde in een venijnig schot van Vanparijs dat hard voorlangs ging. Vijf minuten voor rust leek een combinatie Vanzavelberg-Rojas dood te bloeden in het hart van de Binkomverdediging. Marchal wriemelde er zich echter tussen en devieerde met zijn schoentip de bal over slecht opgestelde doelman Renders en Da Silva was er als de kippen bij om gelijk te maken, 1-1.

In het begin van de tweede helft etaleerde Boutersem United onmiddellijk zijn aanvallende intenties die vrij snel succes opleverden. Een combinatie Vanzavelberg-Da Silva leidde tot een schot van Boogaerts in corner. Deze corner werd door een ongelukkige De Blick gedevieerd voorbij een grabbelende Renders, 2-1.

Dries Nys met nummer vijf juicht bij de 2-1 op hoekschop

Vanaf dan had Boutersem het overwicht. Da Silva en Marchal bezorgden de Binkomse verdediging heel wat hoofdbrekens. Binkom was nog slechts één keer gevaarlijk toen Dons Baldewijns vrijspeelde, de daarop aansluitende kopbal van Onkelinx vond Vangoidsenhovens’ vuisten op zijn weg. Een voorzet van Rojas vond Derden in de kleine rechthoek maar zijn deviatie spatte uitéén op de deklat. Dertig minuten voor tijd twijfelden de centrale verdedigers van Binkom op een hoge bal; een hardwerkende Marchal wrong zich ertussen en devieerde in de loop van Mike Da Silva die de 3-1 niet liet liggen. Boutersem United behield de controle en werd enkel nog even opgeschrikt door de 3-2 kopbal van Vangilbergen na voorbereidend werk van Baldewijns. De drie punten bleven in Boutersem.

Doelpunten: 11’ Legiers (0-1), 42’ De Silva Valdebenito (1-1), 46’ De Blick (2-1 eigen doelpunt), 61’ De Silva Valdebenito (3-1), 87’ Vangilbergen (3-2).