Leider Plenke Werchter pakt 21 op 21 na thuiszege tegen tweede Klim-Op Begijnendijk

Plenke (links) pakt door de thuiszege tegen Klim-Op een 21 op 21

Leider SK Plenke Werchter hield de punten thuis in de clash tegen tweede Klim-Op Begijnendijk. Zij speelden in de eerste helft flink mee en konden bijna op voorsprong komen via een weergaloos schot van Willems. Zoals zo vaak ging Plenke er in het laatste half uur op en over via de doelpunten van De Winter. Hij zit aan zeven treffers op zeven duels. De invalbeurt van Olivier Claessens werd ook opgemerkt, zijn eerste baltoets ging tegen de onderkant van de dwarslat.

Aan de Tremelobaan waren welgeteld 143 toeschouwers komen opdagen.

De bezoekers kwamen ook met flink wat volk afgezakt

Bij de bezoekers was verdediger Davy Laeremans nog geen dag terug van vakantie op het Griekse Kos. Na exact tien minuten de eerste kans. Van De Gaer kopte voor Plenke over na een voorzet vanaf links. Bij de bezoekers drukten Van Tricht, Willems en Van Roosbroeck door. Op het kwartier lanceerde De Winter een vrije trap naar de linkerkruising. Interimdoelman Davy Goossens redde puik. Kort daarna weerde hij een schot aan de linkerpaal van Robeets af. De daaropvolgende corner belandde op de paal, het was even heet voor het doel van Klim-Op. De geel-blauwen reageerden in minuut 21 via een vluchtschot van Willems vanaf de rechterflank vanaf 25 meter. Plenkedoelman Denecker redde ijlings en haalde uit de verste hoek. Robeets mikte voor Plenke een schot rechts naast doel.

Er was sprake van veel middenveldspel en strijd.

De Winter en Robeets dreigden nog voor Plenke, we haalden met 0-0 de rust. Enkele minuten na rust zette Vandenberk, die een puike partij speelde, voor vanaf rechts op Robeets. Deze legde in de rechterhoek, maar ook Goossens lag daar. Kort daarna mikte Robeets nog een bal over. In de 62ste minuut belandde een corner van rechts aan de eerste paal, De Winter kopte laag net naast de paal raak, 1-0! Klim-Op reageerde in minuut 66 met een schot van Beynaerts dat rechts nipt naast vloog. Olivier Claessens viel de minuut daarna in en iedereen had het gezien. Bij zijn eerste balcontact mikte hij het leer op de binnenkant van de dwarslat vanaf iets meer dan twintig meter. In minuut 72 werd Van De Gaer vrijgespeeld, hij dook op centraal voor goalie Goossens die pakte. Diouck en Van Roosbroeck drukten voor de geel-blauwen, invaller Kobe Goossens zette opbouwend ook zijn beste beentje voor.

Klim-Opinvaller Kobe Goossens poogt de bakens te verzetten

Diouck legde in de slotfase nog voorlangs. Met nog iets meer dan tien minuten ging De Winter door en legde hij rechts naast Goossens, 2-0! Thuisspeler Poinet trapte nog over en dit wedstrijdverhaal was geschreven. De Winter mikte vanaf dertig meter nog een lob naar het doelvlak, doelman Goossens tikte nog ter elfder ure naast.

De Winter scoorde net de 0-2

Doelpunten: 62’ en 79’ De Winter (2-0).