Boutersem United knoopt opnieuw aan met zege na moeilijke oefening tegen KDN United

Boutersem United anno 2023-2024

Beide Uniteds kwamen met flink wat twijfels aan de aftrap. Zou de eerste seizoensnederlaag op FC Binkom niet in het hoofd van de Boutersemspelers zijn gaan zitten? Ondanks hun nipte zege tegen de Vliegende Zwaluwen uit Glabbeek, ook twijfel bij KDN United na een barslechte tweede helft.

Boutersem United had de nederlaag van vorige week van zich afgeschud en begon het best aan de eerste helft.

In het openingskwartier trok Boutersem United meteen het spel naar zich toe met veel balbezit en vlotte combinaties, meestal ingeleid door Mike Da Silva en voortgezet door Amaury Ulens. Dit leverde veel Boutersemse druk zonder uitgesproken doelkansen op. In de vijftiende minuut voorkwam KDN-doelman Van Becelaere de voorsprong van de thuisploeg door goed in de voeten van Ulens te gaan en ook diens herneming uit zijn doelvlak te houden. In de tegenstoot zag D’Hoore zijn uithaal met links naast de kruising belanden. Daarna schoot Ulens vanuit de draai maar botste opnieuw op Van Becelaere die snel aan de grond was.

Kapiteins D'Hoore (lins) en Roosbeek (Boutersem) wensen elkaar bij aanvang veel succes
Kapiteins D’Hoore (lins) en Roosbeek (Boutersem) wensen elkaar bij aanvang veel succes

In de 22ste minuut wordt een harde en strakke voorzet van Da Silva na geharrewar ongelukkig in eigen doel verwerkt door Adams, 1-0. Boutersem bleef baas maar KDN counterde zich een weg naar twee dotten van kansen. Een bal van Verbruggen werd met het hoofd verlengd door Taverniers die Yenthe Wauters alleen voor thuisdoelman Stroobants zette. Hij besloot op thuisdoelman Stroobants. Enkele minuten later mocht ook D’Hoore alleen naar Stroobants, zijn doelpoging stierf op de voeten van de thuisgoalie.

Op basis van balbezit kon Boutersem de nipte voorsprong aan de rust wettigen, de zuivere doelkansen waren voor KDN United en dus had Boutersem even goed kunnen achterstaan. In de tweede helft een totaal ander spelbeeld met een beter KDN United.

KDN United stond hoger en ontwikkelde een hoge druk in het openingskwartier met een paar gevaarlijke standjes voor het doel van Boutersem. Van Zavelberg kon Derden nog eens lanceren, zijn doelpoging ging over. KDN bleef de betere, doelman Van Becelaere kon het zich permitteren om regelmatig voor zijn grote rechthoek post te vatten. Huyghe speelde op links Yenthe Wauters vrij, diens strakke voorzet vond geen ploegmaat om de gelijkmaker binnen te tikken. Op een inworp kopte Ulens de bal door, maar Agbakwuru slaagde er niet in de bal binnen te lepelen. De druk van KDN United bleef aanhouden en kostte Boutersem United liefst zeven gele kaarten. Als Borgions erin slaagde Tanguy Stiennon vrij te spelen; slaakte Boutersem een zucht van verlichting als de deviatie van Taverniers net naast de paal buiten vloog. KDN bleef volharden maar moest zich bij het laatste fluitsignaal neerleggen bij een onverdiende nederlaag.

Doelpunt: 22′ Adams (1-0 eigen doelpunt).

Boutersem United prees zich gelukkig met de winst. Volgende week mogen zij mede-koploper en titelkandidaat TW3000 in Sint-Joris-Winge in de ogen kijken. KDN United verdiende minstens een gelijkspel, hun prestatie moet hen voldoende vertrouwen geven tegen hun volgende groen-witte tegenstander SC.Out-Hoegaarden B.

Verslag: Geert Gazet.