logo Casalina

Team Deschacht – Hens – Maes gefileerd door hun manager Guido Verschueren

Team Deschacht – Hens – Maes gefileerd door hun manager Guido Verschueren
Manager Guido Vesrschueren links vooraan had iets meer verwacht

Het eerste seizoensgedeelte in het veld is bijna achter de rug. Bij het Tremelose cyclocrossteam Team Deschacht – Hens – Maes hadden ze er meer van verwacht. Lichtpunten zijn tweedejaarsnieuweling Giel Lejeune die de pannen van het dak aan het rijden is. De “iets oudere” jeugd zoals junior Mae Cabaca en beloften Iris Offerein en Robbe Marchand reden zich ook al in de kijker. Bij de elites loopt het nog niet zoals het moet, manager Guido Verschueren heeft het zelfs over het slechtste seizoen in het bestaan van het team tot nu toe.

Bij de elites werden er drie podiums verwacht op de televisiecrossen, maar…

“Nochtans hadden we een geweldig wegseizoen achter de rug. We kwamen blakend van ambitie en gezondheid die periode uit. We hebben sinds enkele maanden onze eigen Bike Repairdienst in Heist-op-den-Berg als extra voor de renners, maar je krijgt het niet op bestelling. Dit seizoen is tot nu toe het minste van de vier die we al actief zijn. We kijken met bescheiden verwachtingen uit naar de eindejaarsperiode en de kampioenschappen. We moeten opboksen tegen blokken onder andere een duo van Pauwels Sauzen-Bingoal en de jonge Nys. We zijn momenteel niet goed genoeg”, opende de manager. “We haalden nog maar twee keer top tien in grote crossen. Van De Putte legt zichzelf te veel druk op. Hij had hard getraind, hij werd ziek en kreeg last van de rug. Hij zal wel goed zijn tegen het BK. Soete kreeg een week rust omdat hij nog last heeft van corona.”

Cabaca en Lejeune zijn de jongsten bij Team Deschacht-Hens-Maes
Cabaca en Lejeune zijn de jongsten bij Team Deschacht-Hens-Maes

Tweedejaarsnieuweling Giel Lejeune uit Rotselaar pakte tot nu toe 8 zeges en 13 podia.

“Hij doet het nog beter dan we op voorhand hadden verwacht. Hij is superieur en reed deze winter continu naar een podium. Het komt erop aan om de voetjes op de grond te houden. Het komt erop aan om nog fris te zijn op het Belgisch kampioenschap, de belangrijkste cross van het jaar. Ik heb er wel alle vertrouwen in, zijn trainer Jelle Camps is er voor de volle honderd procent mee bezig”, gaf Verschueren mee.

Cabaca en Offerein zijn nieuw dit seizoen bij de donkerblauw-gelen, ook de goedlachse Marchand is een opgemerkte nieuwkomer.

“Bij de nieuwelingen was ze steeds de primus. Het was voor haar in de nieuwe juniorenreeks even met haar hoofd tegen de muur lopen. Het school is voor haar ook prioriteit en ook dat vinden we belangrijk. Offerein gaat naar haar laatste beloftenjaar toe, het zal buigen of barsten worden. Ze pakt soms uit in Nederlandse crossen, maar heeft een minder EK achter de rug”, analyseerde Guido. “Na zijn derde plaats in Boortmeerbeek verbaasde Robbe Marchand me met een 22ste plaats tussen de elite in Boom. Hij combineert zware studies met het veldrijden, hij is goed bezig.”

Offerein en Marchand aan de tand gevoeld
Offerein en Marchand aan de tand gevoeld

Nieuwkomer Toon Aerts kan op het einde van de winter nog drie wedstrijden betwisten.

“Daar kijken we reikhalzend naar uit. We willen hem zeker in het team, maar het komt erop aan om hem goed te brengen. Die drie crossen zullen nog de moeite worden.”

Gelukkig zijn we nog maar halfweg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *