KVC Haacht maakt zijn kansen af en klopt KVC Langdorp

KVC Langdorp (links) en KVC Haacht onder een dreigende hemel

Het jonge voetbalgeweld van KVC Haacht springt naar de tweede plaats na een puike partij. De wit-zwarten die vooraf derde stonden ontvingen vierde KVC Langdorp. Via enkele puike doelpunten en met de steun van de thuisaanhang van Club 490 werd een 4-0-overwinning genoteerd.

In de beginfase ging het spel op en neer, vooral op het middenveld werd er veel gebikkeld. Schellens stuurde namens de bezoekers enkele diepteballen door. Rond minuut 20 was bezoeker Michiels enkele keren actief. In minuut 23 stuurde hij een gekruist schot richting doelman Andries, hij ging goed plat.

Haacht kon in de beginfase bezoeker Michiels moeilijk afhouden

Na een snedige actie op minuut 29 via links van thuisspeler Wouters. Zijn voorzet vloog naar het centrum richting Conde. Van Reet poogde te ontzetten maar verwerkte de bal in eigen doel, 1-0. Enkele minuten vond Nys vanaf dertig meter (!) met zijn linker ook de linkerwinkelhaak, 2-0 en de supportersclub van Club 490 ging helemaal los! In minuut 33 de reactie van Langdorp via Schellens. Hij trapte vanaf rechts een gekruiste bal naar doel, Andries moest alles uit zijn lijf halen om deze poging uit doel te houden. Kort voor rust drukte Langdorp door met vijf corners op rij. Matthys speelde mooiste kans bij elkaar. Via zijn steunbeun omspeelde hij een verdediger, goalie Andries redde knap met de voet. Op slag van rust ontsnapte de jonge Conde nog maar uitgoalie Vos was op tijd uit zijn kooi, eveneens een redding met de voet. Rusten bij 2-0.Nys met rugnummer tien gaat vieren bij Club 490

Nys met rugnummer tien gaat vieren bij Club 490In minuut 57 was Conde weer eens ontsnapt, keeper Vos redde. Beiden gingen onderuit, de ref leek voor een strafschop voor Haacht te hebben gefloten. Na verzorging van beide protagonisten kregen de blauwhemden een doeltrap.

De botsing tussen Conde en keeper Vos deel 1
De botsing tussen Conde en keeper Vos deel 2

Een schot van bezoeker Torfs werd door Andries uit de verste hoek gezweefd. Bij een rebound aan de linkerpaal stond hij andermaal paraat. Matthys en Schellens waren nog gevaarlijk voor de mannen uit het Aarschotse, Andries liet zich niet op een foutje betrappen. Aan de overzijde pakte Nys de bal aan met rechts en legde hij over de grond in de linkerhoek de 3-0 binnen. Na een vrije trap van invaller Meynaerts kwam de bal terecht bij De Keyser die hem in doel dropte, 4-0.

De supporters van Club 490 hadden nog het laatste woord, “Ge moogt naar huis gaan”, van Urbanus knalde uit de geluidsboxen.

“Ik ben blij dat ik mijn stempel kon drukken dit weekend. Ik ben de staf heel dankbaar voor die kans en ook voor de manier waarop ze ons begeleiden. We hebben als collectief een goede prestatie neergezet, zowel de doelman, verdedigers,… Ook onze invallers staan paraat. Dat toont aan dat we op de goede weg zijn”, aldus uitblinker Nys. “Ik ben trouwens Jari Raffo dankbaar dat hij supportersclub 490 in goeie banen leidt. Dat is goed voor de motivatie, maar ook zeker voor de sfeer.”

Doelpunten: 29’ Van Reet (1-0 eigen doelpunt), 30’ en 79’ Nys (2-0 en 3-0), 89’ De Keyser (4-0).