logo Casalina

Leuvense zonnewagen doorstaat technische controle voor het wereldkampioenschap

Leuvense zonnewagen doorstaat technische controle voor het wereldkampioenschap
Belgische zonnewagen doorstaat de controles in Australië

Om te mogen starten aan de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens dat doorgaat in Australië, moet de wagen aan een heel uitgebreide regelgeving voldoen. Zo worden onder andere de batterij, de ophanging, het elektrisch systeem en de algemene structuur van de wagen aan een grondige controle onderworpen. De Belgen doorstonden deze checks vlekkeloos en konden de controles als eerste van de topfavorieten voltooien.

“We zijn hier vandaag op scrutineering, de technische keuring van onze zonnewagen. Verschillende componenten worden onder de loep genomen waaronder het batterijpakket, de motor en enkele mechanische componenten. We hopen hier vandaag vlot door te geraken en zo helemaal klaar te zijn voor de challenge die zondag start”, aldus ​Cedric Verlinden, (23, Holsbeek) Teamleider bij het Innoptus Solar Team.

Concurrentie

“Tijdens deze testen konden de Belgen ook een eerste blik werpen op de concurrentie. Verschillende topteams van over heel de wereld nemen deel. Naast de sterke Europese tegenstanders, uit bijvoorbeeld Nederland en Duitsland, zijn er ook teams uit de VS en Japan. In totaal nemen er 38 teams deel aan de wedstrijd. We zijn hier vandaag aanwezig met de andere teams en zien hen voor de eerste keer. We hebben concurrenten uit Japan, Nederland, Amerika en nog veel meer. Ze zien er allemaal heel sterk uit. We kijken er naar uit om hen aan de start te zien!”, wist ​Matthias Witvrouw (24, Genk), Mechanisch Ingenieur bij het Innoptus Solar Team.

Vooruitblik

Deze zaterdag rijden de studenten hun kwalificatieronde. Deze kwalificatieronde bepaalt hun startpositie voor de wedstrijd die start op zondag. Het team zal met hun zonnewagen 3021 kilometer afleggen tussen Darwin en Adelaide. Het traject gaat dwars door de Australische Outback. De Belgen zullen er hun wereldtitel verdedigen. Ze hebben 15 maanden lang gewerkt aan hun zonnewagen en kijken uit naar de start van de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *