logo Casalina

KOVC Sterrebeek en FC Moorsel scherpen de messen voor hun derby

KOVC Sterrebeek en FC Moorsel scherpen de messen voor hun derby
Doelman Jochen Van Acker trapt uit

Al decennia zijn de derby’s tussen KOVC Sterrebeek, FC Moorsel en de Greunsjotters drukbijgewoonde kijkstukken. Dat zal nu deze zondagnamiddag niet anders zijn bij KOVC Sterrebeek die op Het Kuipke de buren van FC Moorsel ontvangt. De afstand tussen beiden bedraagt net een kleine kilometer. Het is al vele jaren geleden dat de drie teams uit de buurt bij elkaar in de reeks zaten.

Thuisdoelman Jochen Van Acker woont vlakbij Het Kuipke en weet zoals geen ander hoe het met de onderlinge rivaliteit zit.

“Ik ken ongeveer de helft van hun kern. Ik kijk vooral uit om te spelen tegen Brent Notebaert, dat zijn steeds leuke ontmoetingen. Voor de club zelf zijn we ertoe verplicht om deze clash te winnen. De sfeer is steeds speciaal en apart. Op papier zijn zij met een 10 op 12 beter gestart dan ons met onze 7 op 12. Hadden we niet domweg de zege verspeeld tegen BHS United, dan hadden we dezelfde start laten optekenen. De stand zegt momenteel niets, pas na ongeveer tien duels kunnen we ongeveer een balans opmaken. Wij moeten zegevieren om de aansluiting met de bovenzijde van het klassement niet te verliezen. We verloren ook twee onnodige punten vorige speeldag op Baal, winnen zou ons goed vooruit helpen. We mikken op top vijf en een eindronde, het is geen geheim dat KOVC graag zou stijgen naar tweede.”

Aan de overzijde wil voorzitter Gert Craessaerts de goede start van de oranje-zwarten verder zetten. Bezoekend trainer Steven Feyaerts groeide op in Sterrebeek.

“We vierden onlangs ons vijftigjarige bestaan met een spetterende fuif, dat was heel leuk. We bekeken het als een mooie opwarmer voor wat nog komen moest, onder andere dit streekduel. We wonnen dinsdagavond nog tegen een jong en goed Wijgmaal B, tegen Sterrebeek zal het andere koek zijn, dat is een ervaren team. Die derby is nooit makkelijk, maar we zijn sterk genoeg om er iets te gaan halen. We kennen er wel wat volk, onder andere Koen Cleynhens die tot onlangs onze T2 en sportief verantwoordelijke was. Hij is er nu trainer van het B-team. Dat derbygegeven zit er bij onze spelers en spelertjes al vanaf jongaf aan in, ook tegenover de Greunsjotters Vossem is dat ook het geval”, aldus Craessaerts die reikhalzend naar zondag uitkijkt. “We wonnen eerder thuis al de derby tegen Vossem, dat was voor ons het belangrijkste en gingen gelijk spelen op Sporting Kortenberg, nog een streekmatch. Bij ons primeert vooral de rivaliteit met de Greunsjotters, met Sterrebeek zitten we sinds lang ook eens in de reeks. Uiteraard gaan we naar ginds voor de volle pot, ik ken er vele mensen gezien ik opgroeide in Sterrebeek. Ik ben ook als politie-agent actief in dat dorp, dat is een leuk gegeven.”

FC Moorsel (rechts) haalde het in de derby van rivaal Greunsjotters Vossem
FC Moorsel (rechts) haalde het eerder in de derby van rivaal Greunsjotters Vossem

KOVC Sterrebeek ontvangt zondagnamiddag vanaf 15 uur de oranje-zwarte buren van FC Moorsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *