logo Casalina

KHO Bierbeek heeft bijna zijn ploeg voor volgend jaar beet! Aanwinst Gilles Puttevils schetst de verwachtingen

KHO Bierbeek heeft bijna zijn ploeg voor volgend jaar beet! Aanwinst Gilles Puttevils schetst de verwachtingen
Gilles Puttevils (groen-wit) bikkelt om de bal

Eersteprovincialer KHO Bierbeek nam afscheid van tien spelers en heeft tot nu toe vijf nieuwe aanwinsten in de rangen. Vanuit de ploeg uit derde provinciale werden twee talenten doorgeschoven. Voor de eerste ploeg zoekt de ploeg van voorzitter Marc Meeus enkel nog een linksvoetige verdediger. Het team in derde provinciale staat volgend jaar onder hoede van voormalig speler Kurt Nys die overkomt van de B-ploeg van Olympia Wijgmaal.

“We zijn bijna klaar met ons huiswerk omtrent de ploeg voor volgend seizoen. We zoeken nog één inkomende transfer, een linksvoetige verdediger en dan is onze A-kern volledig met komende jaargang in aantocht”, wist de ambitieuze voorzitter Marc Meeus die ongetwijfeld een gooi naar promotie wil wagen.

Doelman Niels Stroobants komt over van KFC Diest uit derde amateur, hij speelde voordien bij KSK Heist en KAC Betekom. Linkerflankverdediger Dries Nys verlaat op zijn beurt Racing Butsel, voordien mocht hij zich speler van SC Out-Hoegaarden, Veltem en Wijgmaal noemen. Verdedigende middenvelder Jaan Natens komt over van OHL. Flankaanvaller Gilles Puttevils maakt de overstap van VK Linden, voordien verdedigde hij de kleuren van Betekom. Verdedigende middenvelder Kenneth Stiers werd losgeweekt bij SC Aarschot, hij was voordien in dienst bij Diest en Houte-Oplinter. De groenen zijn nog op zoek naar een linksvoetige verdediger. Kandidaturen zijn welkom bij marc.meeus@khobierbeek.be

Beweeglijke middenvelder Gilles Puttevils verschaft een woordje uitleg bij zijn overgang.

“Ik ben altijd iemand die ambitie gehad heeft en dat op alle vlakken. Daarom had ik deze club ook al even in mijn achterhoofd, maar ik had nooit verwacht dat deze club me zou benaderen. De dingen die we willen bereiken met Bierbeek zijn zeer duidelijk, namelijk de promotie. Er is op zich ook niets mooiers dan een kampioenenjaar meemaken”, wist Puttevils. “Het gesprek met Bierbeek op zich voelde al heel vertrouwelijk aan. Toch zat ik nog met een lichte twijfel omdat ik ben opgegroeid in Linden en ik er steeds kind aan huis was bij wijze van spreken. Het deed toch wel pijn om hen te moeten verlaten, want het is een enorm prachtige club die ik een heel warm hart toedraag. Maar op bepaalde momenten moet je naar jezelf kijken en weten wat je wilt in je leven. Deze stap maak ik met de volle goesting en grinta.

Doelman Zeno Vanhoyland, Tom Christiaens, Kobe Candel, Yoen Termini, Nicolas Lauwens, Maxim Spaey, Jasper Imberechts, Pieterjan Beeken, Thomas Hendrickx, Thibeau Dochez, Thibeau Degeest, Jitse Dupont, Jordi Schoolmeesters en Thomas Lauwens tekenden bij voor volgend jaar.

Gilles Adams en Floris Cornips Spelers van eigen opleiding die doorschuiven van de B-kern naar de A-kern.

Aan uitgaande kant verlaten Michiel Devyver (Huldenberg), Nassim Miri, Nadjim Haroun, Jeroen Vantricht, Christopher Bocevski, Darko Vranckx en Bavo Somers (de laatste drie naar Racing Butsel), François Erdogan (Eppegem), doelman Arno Meeus en spits Cédric Van Malcot (beiden VC Bertem-Leefdaal)

Zoals geweten zal Carlo Lavigne de T1 zijn, bijgestaan door T2 Rudy Verheyden en keepertrainer Denis Cochet. Als sportief erantwoordelijke werd Gilbert Devos aangeduid.

Ze hebben ook een nieuwe coach voor hun B-elftal, Kurt Nys gaat deze taak volgend seizoen opnemen. Kurt trainde dit seizoen de beloften in Wijgmaal, voordien Bertem-Leefdaal B en Haasrode. Nys woont in Bierbeek en is bovendien een ex-speler van KHO.

Één gedachte over “KHO Bierbeek heeft bijna zijn ploeg voor volgend jaar beet! Aanwinst Gilles Puttevils schetst de verwachtingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *