logo Casalina

Triatleet Lars Baeyens plaatst zich voor het WK XTerra in de Dolomieten

Triatleet Lars Baeyens plaatst zich voor het WK XTerra in de Dolomieten
Lars Baeyens in de wisselzone naar de fiets

Triatleet Lars Baeyens (28)  uit Wechelderzande plaatste zich voor het wereldkampioenschap XTerra ofte offroadtriatlon in de Dolomieten. Dit deed hij door tweede te worden in zijn agegroup in de wedstrijd in het Luikse La Gileppe. De twintiger, uitkomend in de reeks H25-29 verraste hiermee zichzelf daar hij voor het mountainbikegedeelte normaal gezien niet in de wieg is gelegd.

De XTerra crosstriatlon bestond uit twee kilometer zwemmen, 74 kilometer mountainbiken en een afsluitende trailrun van achttien kilometer.

“Het parcours in La Gileppe was herschapen in een modderstroom. Ik verwachtte niets want ik kan totaal niet mountainbiken, ik wou vooral plezier terugvinden in de sport. Ik kwam als eerste uit het water, een heel eind verderop aan de aankomst was ik 23ste overall in een tijd van vijf uur en veertien minuten. Ik bleek ook tweede te zijn in mijn agegroup 25-29. Ik heb me zo ook geplaatst voor het WK XTerra in de Dolomieten”, wist de Kempenaar. “Ik wou na corona graag nog eens alles op alles zetten ôm een goed triatlonseizoen te draaien , zowel in 2022 als nu in 2023 is dat behalve één uitschieter mislukt door allerhande redenen. Ik wou eigenlijk vooral meedoen om het avontuur en het plezier in de sport terug te vinden. Ik mountainbike heel graag; maar mijn skills zijn niet goed. Ik dacht ermee weg te komen omdat het in de dagen vooraf de race droog en warm was en het parcours was vooral klimmen en gravel. Dat zag ik wel zitten. Daags voordien begon het te stortregenen. De race zelf was dus glibberen en glijden. Totaal niet mijn ding maar ik bracht het er toch nog relatief deftig vanaf”, aldus de twintiger van het Trinity Triatlon team uit Schoten

To WK or not to WK.

“Het is een prachtige locatie in de Italiaanse Dolomieten, maar de kosten zijn zelf te dragen. Bij mijn triatlonteam hebben we wel uitstekende materiaalsponsors vooral de Scott schoenen voor het trailrundeel, maar dan nog blijft het een dure onderneming. Bijkomend telt het parcours van het WK nog eens 1.100 hoogtemeters op 33 kilometer tijd. Dan moet ik echt investeren in gerichte trainingen anders doe ik misschien ongelukken. Het avontuur en de prestatie hebben me wel gemotiveerd om toch nog eens te proberen om écht op die sport in te zetten. Als leraar kan ik het ook goed combineren met mijn job. Ik zou eerder opteren voor het WK in 2024. Qua planning zou het in het naseizoen wel passen. In de zomer wil ik vooral wegtriatlons blijven doen, met inzet”, aldus Baeyens die in de kwarttriatlon van Sint-Niklaas van enkele dagen geleden zesde werd.

Lars Baeyens in de finale loopdiscipline
Lars Baeyens in de finale loopdiscipline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *