KFC Herent stoomt door richting top vijf na volwassen zege tegen vierde KCVV Elewijt

KFC Herent (rechts) hield de punten thuis tegen KCVV Elewijt

KFC Herent klopte thuis aan De Kempen vierde KCVV Elewijt met 2-1, alle doelpunten vielen in de eerste helft. Na twintig minuten, bij een 1-0, kwam uitgoalie De Reys uit op de aanvallende Neukermans en haalde deze onderuit, geel oordeelde de ref. Op slag van rust stond het 2-0 en kon het 3-0 worden, maar Elewijt prikte 2-1 tegen. In de tweede helft volgde nog veel beweging maar niet enorm veel kansen. Zelfs de afwezigheid van kapitein Wouter Stroobants kon de gelen niet van winst houden.

Herent opende enorm gretig, kapitein Stroobants was kort voor het duel uitgevallen en Herent zou extra zijn best doen voor hem. Toch was het Elewijt met de eerste kans. Na een snelle tegenaanval over rechts een voorzet vanaf rechts, Ehiglatore trapte voorlangs. Vijf minuten later was het aan de overkant wel prijs. Taveirne, Péétéé voor de vrienden, kreeg de bal centraal net voor de Elewijtse zestien aangespeeld. Hij controleerde en besloot in de rechterbenedenhoek, 1-0 en dat deed zichtbaar deugd bij Taveirne!

Taveirne wordt gefeliciteerd met de 1-0-min
Taveirne wordt gefeliciteerd met de 1-0

Op minuut dertien een snelle Elewijtse aanval over rechts in zeven haasten. De bal werd gekruist, Gajanovic liet de bal door en Ehiglatore besloot in de handen van doelman Devos. In de 21ste minuut ging Willem Neukermans over de linkerflank richting doel, uitgoalie De Reys, kwam ver uit en haalde hem onderuit. Geel volgens de ref, onbegrijpelijk volgens Herent. De Reys verklaarde nadien dat hij Neukermans raakte, maar niet hard. Hij had hem geaaid en daarom was het maar geel… Op de daaropvolgende vrije trap kwam de bal finaal bij Tibo Houben terecht, De Reys kon zijn inzet tot twee keer toe op de lijn stoppen. De tegenstoot werd van de Herentse doellijn geweerd, andermaal door Houben. Op het half uur zette Van Renterghem vanaf rechts een actie in, zijn voorzet bereikte centraal Taveirne net niet.

Enkele minuten later trapte Verhaert naar de linkerhoek, De Reys pakte in twee keer. Iets voor de veertigste minuut trok Taveirne op wandel, De Reys redde in twee keer. Met een gelukje kwam het leer bij Van Renterghem, die de 2-0 aanbracht. Op slag van rust vroeg Larivière aan enkele toeschouwers hoe hij zijn corner moest trappen. “In ene keer binnen”, viel te horen. Hij voegde de daad bij het woord en met meer geluk dan kunde kon Elewijt de bal uit doel houden. Ze werden daarna instant droog gepakt door een Elewijtse tegenaanval die Bell klinisch afmaakte, 2-1.

De ruststand bleef ook de eindstand.

Elewijt claimde het balbezit en had een sterk openingskwartier evenwel zonder grote kansen. Mertens trapte een afvallende bal net naast. In de slotfase nog drie Herentse kansen, ééntje voor Van Renterghel en twee voor Larivière. Deze laatste mikte de bal rond minuut zeventig op de rechterkruising.

Doelpunten: 9’ Taveirne (1-0), 39’ Van Renterghem (2-0), 45’ Bell (2-1).