logo Casalina

Jonge Olympia Wijgmaal B promoveert in debuutjaar naar tweede provinciale

Jonge Olympia Wijgmaal B promoveert in debuutjaar naar tweede provinciale
Olympia Wijgmaal B anno 2022-2023

Om de A-ploeg in eerste provinciale wat steun te geven en uiteraard om ervaring en spelplezier op te doen werd bij Olympia Wijgmaal een tweede competitief vrouwenteam in het leven geroepen rond deze periode vorig seizoen. Na enkele veldslagen, mooie uitslagen en een competitie die ze als derde afsloten, stijgen ze als derde naar tweede provinciale.

Trainer Danny Theuwis leidt samen met Stefaan Bogaerts Wijgmaal B.

“Samen met collega Stef ben ik al drie à vier jaar aan de slag met deze selectie. We hebben één grote kern die bestaat uit twee teams, buiten de B-ploeg zijn dat ook onze sterke lichting van de U20. Dat betekende dat we week na week een andere opstelling op het veld hadden staan, toch leverde dat een goed resultaat op. Het grootste deel van de groep begon ermee bij de U13, die ervaring samen en de groepsgeest, dat scheelt stilaan wel een slok op de borrel qua prestaties. We bezitten een complete ploeg, maar misten vooraan wat scorend vermogen. Langs de andere kant waren we dan weer de formatie die de minste doelpunten binnenkreeg. Het is wel goed dat we stegen als derde naar tweede provinciale, uiteraard bestaat ons doel erin om het behoud na te streven”, wist Theuwis die voordien ervaring opdeed bij de mannelijke jeugd van Diegem Sport en ook even bij OHL actief was.

Gitte Docus gaat definitief over naar het A-team.

Bij de wit-blauwgestreepten komt de seizoensvoorbereiding er stilaan aan.

Indien u van plan bent om van uw eigen seizoensvoorbereiding een succes te maken, dan mag u zeker denken aan inspanningsfysioloog Bart van der Voort. Geef hem zeker een seintje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *