logo Casalina

Zumba Wezemaal pakt uit met vernieuwd enthousiasme

Zumba Wezemaal pakt uit met vernieuwd enthousiasme
Met Hebe Happiness in Motion naar de Zumba in Wezemaal!

Hebe Van de Velde (31) is de nieuwe lesgeefster bij Zumba Wezemaal, ze begon recent in stilte en gaf al enkele succesvolle en enthousiaste lessen. De prille dertiger die in de nanotechnologie werkzaam is, zette na corona vol in op een tweede carrière als instructrice in de Zumba, ze begon in de Sportoase Ter Heide in de Rotselaarse Vakenstraat. De stap naar Zumba Wezemaal leek en lijkt een logische voor Hebe.

Na twee succesvolle jaren kwam het mooie avontuur van instructrice Kadri ten einde.

Hebe is afkomstig uit het Leuvense en liep er ook school en universiteit, daarna woonde ze lang in Herent. Enkele jaren geleden verhuisde ze naar Aarschot.

“”Een jaar of vier geleden wou ik een nieuwe sport proberen en mijn beste vriendin nam me mee naar een Zumba-les. Ik begon in 2019 met Zumba en ben er sindsdien niet meer mee gestopt. Na corona besefte ik dat ik er een tweede loopbaan mee wou beginnen en ik vond sportief onderdak in de Rotselaarse Sportoase. Ik gaf er vrijdagavond les. Ik werd in Wezemaal in mei gevraagd om enkele lessen te komen geven samen met Wendy. Dat viel meer dan behoorlijk mee”, ondertussen startte Hebe er haar Zumbasessies in stilte, elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur.

Aan beweging en enthousiasme ontbreekt het niet bij Hebe
Aan beweging en enthousiasme ontbreekt het niet bij Hebe

“Twintig enthousiastelingen in mijn les, daar ga ik voor. Ik geef ook steeds meer dan gemotiveerd les, sommigen hebben die energie nodig om die op hun beurt op te pikken. Velen zijn op zoek naar mentale ontspanning gekoppeld aan een fysieke inspanning, daar teken ik voor. Buiten het energieke breng ik ook flink wat afwisseling in mijn les. Zo is er tijd en ruimte voor onder meer bijvoorbeeld buikdans, vallenata, bachata, socadance, kortom een leuke zuiderse mix. Dat is een leuk alternatief in plaats van de vier basisritmes; salsa, merengue, cumbia en reggaeton. Om die variatie van ritmes en dans aan te bieden, stop ik wekelijks verschillende uren in de voorbereiding van mijn lessen. Tja, het moet zo leuk maar niet zijn!”

In de les bij Hebe
In de les bij Hebe aan de Sportoase in Rotselaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *