logo Casalina

Jarne Vandersteen scoort UCI-punten in de 3 Nations MTB Cup

Jarne Vandersteen scoort UCI-punten in de 3 Nations MTB Cup
Jarne Vandersteen onderweg naar succes

Pepingse mountainbike Jarne Vandersteen (20) is aan een goede reeks bezig in de 3 Nations MTB Cup. In het Duitse Saalhausen knoopte hij aan met een tweede plaats en kort nadien was het prijs in één van de Belgische mountainbikemekka’s Houffalize. In de slotfase snelde de biker van het Orbea G-Bikes MTB Racing Team er naar winst.

Eerder was hij in Leuven succesvol op de plaatselijke wereldbeker eliminator. In de wereldbeker in het Zwitserse Lenzerheide sprokkelde Vandersteen een 26ste stek in de korte versie van de cross country en een 32ste op de olympische cross country. In de 3 Nations Cup werd het vertrouwen opgevijzeld in de richting van het Europees kampioenschap in Portugal.

“In Saalhausen stond er een zeer zwaar parcours met lange steile klimmen op de planning en de afdaling lag me heel goed. Afkoeling was zeer belangrijk gezien de warmte en kan er niet echt super tegen. Ik was goed gestart, het plan was wat afwachten en in het begin van ronde drie eens doortrekken. Ik kon een mooie kloof slagen op de tweede, maar voelde ronde na ronde dat ik het moeilijker kreeg om de warmte te verdragen. In de voorlaatste ronde viel ik stil maar ik kon plaats twee mooi behouden”, reageerde de prille twintiger in vorm. “Ik heb nadien getraind tegen de warmte. Omdat de volgende wedstrijden waarschijnlijk in dezelfde omstandigheden worden gereden of nog warmer. Na veel trainen wist ik niet wat te verwachten in Houffalize. Het rondje lag en ligt me er goed en is één van mijn lievelingsparcours. In de eerste ronde had ik een kettingbreuk, dus moest ik lopen naar de materiaalpost. Alles verliep vrij vlot. Ik begon met een achterstand van ongeveer twee minuten op een dertigste plaats, maar ik ondervond geen stress. Ik kreeg gaandeweg een goed tempo te pakken. In de voorlaatste ronde riep mijn trainer dat ik nog een minuut achter lag. Ik begon de slotronde met twintig tellen achterstand, juist voor de laatste klim kon ik aansluiting maken met de kopgroep en had ik nog genoeg energie over om het af te maken. Het gevoel zit goed, nu nog flink trainen om over een kleine twee weken op het Europees kampioenschap in Portugal te presteren.”

In Duitsland pikte Vandersteen twintig UCI-punten op, in Houffalize dertig. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *