logo Casalina

Jona Covens viert hattrick én zege samen met ploegmaats en opa René

Jona Covens viert hattrick én zege samen met ploegmaats en opa René
René centraal en Jona, met krullend haar, vieren

Aanvallende middenvelder Jona Covens (19) was bij SC Out-Hoegaarden één van de uitblinkers in de 4-1-thuisoverwinning tegen VC Bertem-Leefdaal. Hij scoorde een hattrick en vierde na afloop mee met zijn ploegmaats én opa René. De Brouwers staan na deze wedstrijd gedeeld zevende met 33 punten, samen met uitgerekend Bertem-Leefdaal.

René is supporter van Jona, sinds hij begon te voetballen bij de jeugd van HoegaardenDaarna is Jona even naar KVK Tienen gegaan, om daarna terug te keren naar Hoegaarden. Zijn opa drong er zelf op aan dat Jona terug zou keren naar Hoegaarden en hij genoot enorm van de voorbije wedstrijd.

“Ik ben niet meer van de jongste, maar kan er enorm van genieten om mijn kleinzoon en zijn maats op het veld te zien presteren. Ik vond het leuk dat ik voorbije partij mee mocht vieren met hen. Ik kom met plezier af naar thuiswedstrijden, de sfeer is er enorm”, wist Covens senior.

René staat nog flink zijn mannetje tussen de jeugd
René staat nog flink zijn mannetje tussen de jeugd

“In het eerste halfuur zat ik niet echt in de match en had ik de bal niet veel geraakt. Ik had maar 1 moment nodig, in de 35ste minuut na een mooie assist van Adis Sabic wist ik de keeper te passeren en met links de 1-0 te scoren. Toen kreeg ik zelfvertrouwen en zat ik veel beter in de match. In de tweede helft had ik na 5 minuten een grote kans maar trapte ik net over. Ik voelde dat nog ging scoren en dat gebeurde nog.  Ik maakte niet alleen meer eerste hattrick voor Hoegaarden maar ook mijn eerste hattrick alleen met mijn linkervoet, wat eigenlijk mijn slechte voet is. Ik ben er ook fier op dat er geen andere ploeg in de reeks zo een trouwe supporters heeft als in Hoegaarden. Ze maken spandoeken van de spelers en zijn steeds aanwezig. Mijn opa René was natuurlijk ook weer van de partij. Hij was supertrots op mijn 3 doelpunten. Hij was na de match mee op het veld opgekomen om met alle spelers van de ploeg mee te vieren. Na mijn derde goal zongen de supporters niet alleen mijn naam maar ook die van opa. Iedereen kent hem in Hoegaarden, het was dus een fantastisch moment. De sfeer zit ook heel goed in de ploeg. We zijn de voorbije 6 matchen ongeslagen. We hebben zeker geen ploeg die moet zakken en staan we terecht op onze plaats. Nog 5 matchen alles geven en de lijn doortrekken van de laatste weken”, klonk het bij Covens junior.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *