logo Casalina

KFC Herent op ervaring voorbij kloek Eendracht Mazenzele-Opwijk B

KFC Herent op ervaring voorbij kloek Eendracht Mazenzele-Opwijk B
KFC Herent (links) kon Eendracht Mazenzele-Opwijk B kloppen

In het eerste half uur speelde leider Herent te zenuwachtig om kansen te kunnen afmaken, iets na het half uur gaf Voets het voorbeeld. Ze werkte een afgemeten voorzet van Vander Velpen puik in doel met het hoofd. De bezoekers dreigden, maar konden thuiskeeper Sinnaeve zelden in de problemen brengen. In de tweede helft volgde grotendeels hetzelfde spelbeeld, behalve dat er minder echte kansen waren. Finaal kon KFC Herent na een verdiende 3-0 de titel in eerste provinciale vieren.

Na de opwarming kon thuisverdedigster Elke Gielissen op een haar na een jonge fietser ontwijken die haar net niet aanreed. Dat was het spannendste moment voor de match. Herent betrad het veld met flink wat jeugd en sfeer.

Vele jeugdspelers van KFC Herent mochten mee het veld op bij de aftrap
Vele jeugdspelers van KFC Herent mochten mee het veld op bij de aftrap

Al in de openingsminuut was er actie voorzien.

Toen stormde Plamedi rechts door, haar voorzet werd weggewerkt door bezoekende verdedigster De Ridder. Kort daarna ging Declercq hetzelfde pad op rechts, haar voorzet kwam bij Plamedi terecht maar deze miste. Bij de bezoeksters verzorgden de snelle Vercauter, De Backer en Anthierens voor het merendeel voor de aanvallende interacties. Bij Herent was De Kort het spreekwoordelijke slot op de deur, samen met Ceulemans kon ze met enkele stevige maar correcte tackles de aanvalsust van de Pajotsen bedwingen. Declercq bracht af en toe een hint van acrobatie op het veld. In minuut 22 weer ruimte voor Herent, deze keer via links via Declercq. Haar voorzet belandde centraal bij Ceulemans, Voets en Plamedi die om beurt misten.

Na een flink doorgetrokken oriëntatieloop van Vander Velpen over rechts kwam haar voorzet terecht bij Voets die mooi overhoeks over bezoekende goalie Pevenage kopte, 1-0! De reactie van EMO B liet niet op zich wachten, Van Dender besloot in de linkerbenedenhoek waar ook Sinnaeve lag. Enkele minuten voor rust kwam er een grote kans voor nummer vijf Anthierens, haar vallende kopbal werd door Sinnaeve op het laatste moment uit doel geranseld en over de lat. Aan de overzijde mikte Plamedi de bal langs de verste paal. Het was uitstel,  een voorzet van Declercq mikte ze aan de tweede paal in doel, 2-0!

Voets (in de lucht) wordt gevierd na de 1-0
Voets (in de lucht) wordt gevierd na de 1-0

We gingen rusten bij 2-0, in de tweede helft lag de snelheid van uitvoering iets lager.

Enkele minuten na rust mikte van Looveren een afstandsschot puik in de verste hoek, Herent had zijn schaapjes grotendeels op het droge ondanks een regenbui en enkele fikse rukwinden. In minuut 63 kon Opwijkse Vercauter na een uitgespeelde actie Meysman bereiken. Zijn mikte eveneens in de linkerhoek, Sinnaeve was bij de pinken. Op corner kopte Herentse Gevaert in de handen van Pevenage. Declercq stormde nog eens door op doel, maar raakte niet door de bezoekende defensie. Tussendoor blesseerde Voets zich aan de … enkel en verliet ze het veld. Daar de Herentse wissels op waren gebruikt, moesten ze met tien verder. Bezoekster De Ridder had last van de voet, ze werd nog uit het niets zonder bal aangetrapt door Plamedi. Het gebeurde buiten het gezichtsveld van de ref. In de slotminuut ging Declercq onderuit in de Opwijkse 16. De ref liet betijen en floot daarna onmiddellijk af.

Dat het stevig waaide kon bezoekster Van Dender beamen
Dat het stevig waaide kon bezoekster Van Dender beamen

Doelpunten: 32′ Voets (1-0), 45′ Plamedi (2-0), 49′ Van Looveren (3-0).

De reacties na de titel en andere zaken die daarbij horen volgen maandag. Op die manier kunnen andere media die massaal afwezig waren op vrijdagavond in Herent ook eens uit hun pijp komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *