logo Casalina

Jona Covens (18) kreeg zijn kans in de eerste ploeg van SC Out-Hoegaarden

Jona Covens (18) kreeg zijn kans in de eerste ploeg van SC Out-Hoegaarden
Jona Covens (centraal) in actie voor de Brouwers

Aanvaller Jona Covens (18) heeft een enorme vooruitgang achter de rug bij SC Out-Hoegaarden. Bij de U17 van KVK Tienen werd hij doorgestuurd wegens te klein, terug in de oude Hoegaardse stal kreeg hij blessures door een late maar hevig ingezette groeispurt. Het voorbije seizoen ging het van de U21, via Out-Hoegaarden B tot de A-ploeg waar hij zelfs eens scoorde met de kop tegen HO Bierbeek.

Covens begon op zijn vijfde tegen de bal te trappen bij de groen-witten, hij blonk er uit in de aanval. Rond zijn tiende verkaste hij naar KVK Tienen. Hij speelde daar twee jaar op de linksachterpositie maar evolueerde dan terug naar de voorste linies. Bij de U17 was hij nogal klein voor zijn leeftijd, in de Suikerstad lieten ze hem terug naar de oude honk in Hoegaarden keren.

“Daarna begon mijn groeispurt die gepaard ging met enkele blessures. Toen begon corona ook. Ik begon dit seizoen bij de U21, jammer genoeg andermaal met blessures. Plots is het dan heel snel gegaan, ik speelde acht duels bij de U21 en mocht naar de B-ploeg in vierde provinciale. Na een poosje riep coach Tom Soetaers op me net voor een training: “Je moet met ons komen meetrainen.” Dat was een leuke verrassing. Ik speelde nog niet mee met hen maar trainde wel bij de A’s. Bij het B-team speelde ik ongeveer acht wedstrijden, ik scoorde er meermaals en het ging zeer vlot.

Zijn eerste minuten bij de eerste ploeg waren in de Beker van Brabant op Borght-Humbeek.

“Daar verloren we stevig, maar ik mocht 25 minuten invallen. We wonnen nog met 0-3 op VC Bertem-Leefdaal en daarna waren de goede resultaten grotendeels voorbij. Ik vond ons vaak de beteren, maar pech remde ons af. Ik heb in die periode veel bijgeleerd, ook door trainer Soetaers. In de tweede match waarin ik startte, op Bierbeek, kon ik scoren. We verloren er met 2-1, dat kon anders aflopen. Tegen OHR Huldenberg boekten we nog een belangrijker driepunter, gelukkig konden we ons redden. De sfeer in het team is top, ik heb zeker geen spijt van mijn terugkeer. Met Bache en Goen stoppen vooraan enkele toppers bij ons, maar er kwamen ook wat spelers bij. We zien wel hoe het verloopt op training tijdens de voorbereiding en wie weet krijg ik volgend seizoen speelminuten.”

De appel valt trouwens niet al te ver van de boom, Jona is de kleinzoon van René Covens, oud-speler van het toenmalige SC Hoegaarden.

Één gedachte over “Jona Covens (18) kreeg zijn kans in de eerste ploeg van SC Out-Hoegaarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *