In beeld: Sterk KHO Bierbeek oogst de driepunter bij derde Sportief Rotselaar

Zowel HO Bierbeek (links) en Sportief Rotselaar zijn volgend seizoen welkom in de amateurreeksen

KHO Bierbeek kwam op bezoek bij Sportief Rotselaar een volwassen partij spelen, alle doelpunten vielen in de openingshelft. In de tweede helft aan kansen geen gebrek, maar niemand maakte nog het zegegebaar. Bierbeek bekijkt dit als het begin van een nieuwe reeks en hoopt zich om te beginnen in de middenmoot te plaatsen. De averbij bij Rotselaar bleef beperkt daar leider Fenixx thuis gelijk speelde tegen Euro 90 Kraainem en tweede KCVV Elewijt met 1-0 ging verliezen op een sterk opzettende vijfde, Eendracht Mazenzele-Opwijk.

Bierbeekkapitein Christiaens (links) en Boogaerts bij de toss

Bierbeek bracht het eerste gevaar. Een vrije trap van Feyaerts vanaf rechts werd door Adams voorlangs gekopt. Het was duidelijk dat het een intens duel ging worden. Een drukkend Bierbeek zocht via Feyaerts Benamar en Somers. Iets na minuut twintig kreeg Feyaerts de bal net iets buiten het strafschopgebied. Hij controleerde en knalde raak in doel, 0-1! Rotselaar was niet onder de indruk, op het half uur belandde een vrije trap van Aesseloos aan de rechterpaal. Pauwels slaagde erin de bal nog naar de kruising te mikken, maar Vanhoyland stond paraat.

Vanhoyland plukt de inzet van Pauwels uit de rechterkruising

Bierbeek reageerde met een corner van Feyaerts vanaf rechts Benamar kopte op doel, maar Van Oosterwijck kon de bal pakken.

Benamar kopt op doel

Een aanval centraal bracht de bal rechts bij Vandewalle die de achterlijn haalde. Hij zette gemeten voor naar de tweede paal, waar Hambrouck na een serieuze run opdook en afwerkte, 1-1 en het thuispubliek kraaide van plezier.

Hambrouck viert de 1-1

Rotselaar drukte via een prima Boone, Bierbeek poogde het via voetballend samenspel van van achteren uit, via onder andere Luyten en Van Herzele. Pauwels ging links nog eens drie mannetjes voorbij maar zag zijn poging voorlangs stranden. Somers lanceerde vanaf dertig meter een atoomschot, op enkele meters van doel beroerde het leer een Rotselaarse rug en verdween deze in de kruising, 1-2! Boone, na tussenkomst van Vanhoyland, en Hambrouck kopten nog over voor rust.

De tweede helft werd, voor de verandering, ook fysiek.

Het ging snel op en neer. In minuut 55 lanceerde Pauwels een vallend schot, Vanhoyland was bij de les. Daarna volgde een sessie Bierbeekse aanvallen. Van Herzele mikte net over. Vandrepol ging onderuit in het Rotselaarse strafschopgebied, zonder gevolg. Feyaerts etaleerde enkele technische hoogstandjes. Rond minuut tachtig kon invaller Van Grunderbeeck opeens door op doel, Vanhoyland lag in de weg in de rebound kon ook Pauwels de 2-2 niet aanbrengen. Invaller De Becker schoot nog vanop afstand rakelings naast. In extra tijd kreeg Boogaerts nog rood voor een onbesuisde tackle op de enkel van Feyaerts.