logo Casalina

HO Testelt pakt titel in het hol van de leeuw bij Bertem-Leefdaal B, fans stappen naar stadion na buspanne

HO Testelt pakt titel in het hol van de leeuw bij Bertem-Leefdaal B, fans stappen naar stadion na buspanne
Bosmans scoorde de bevrijdende 1-2

HO Testelt nam al een eerste horde naar de titel in vierde provinciale b door Korbeek Sport met 0-4 af te troeven. In de eerste helft hadden de groenen het moeilijk en hadden ze 2-0 kunnen en moeten achterstaan. Het bleef bij 1-0, de Hagelanders kwamen zeer weerbaar uit de kleedkamers en maakten er 1-3 van. Kapitein Meeus maakte er op minuut negentig nog 2-3 van, maar het feestje was voor HO Testelt en zijn meegereisde fans.

Een half uur voor de match druppelden de uitfans binnen. Ze hadden er een wandeling opzitten vanaf de E40.

45 fans waren onderweg naar Leefdaal, bij de uitrit van de E40 naar Bertem liep het verkeerd. De bus blockeerde in eerste versnelling, daar het een “automatic” was, viel er geen beweging in te krijgen. De Testelt fans besloten dan maar om een tochtje van een kilometer aan te vatten naar het Sint-Veronicacomplex in de Leefdaalse Dorpsstraat.

Ondanks een defecte bus raakten de fans van Testelt in Bertem
Ondanks een defecte bus raakten de fans van Testelt in Bertem

De wedstrijd begon met een pittig kwartiertje vertraging daar er geen ref was aangeduid en er nog ééntje moest opgetrommeld worden.

Na vijf minuten kreeg bezoeker Weckx een dot van een kans, maar die ging naast. Bertem-Leefdaal B reageerde met een actie van Dockers over rechts. De voorzet werd door Meeus te zwak besloten op Testeltkeeper Verhoeven. Een vrije trap van Bohets werd door Bertemdoelman Haesaerts gered, ook de rebound van Bosmans behoedde Haesaerts van succes. In minuut 24 ontsnapte Oorts, die werd gezocht met de diepe bal. Hij werkte naadloos af in de linkerhoek, 1-0! Of niet? De gelegenheidsref keurde het af, een beslissing met een flink geurtje aan. Bertem-Leefdaal tikte snel rond, Testelt bewoog te weinig. Bosmans legde een handvol minuten later de bal voorlangs, Weckx kon daarna de bal niet in doel beroeren aan de tweede paal. Bosmans trapte nog op doelman Haesaerts, Iven zag een gekruist schot gered door Verhoeven. Op slag van rust scoorde Oorts op een soortgelijke manier als voorheen. Hij krijgt de bal, draait rond zijn as en legde links binnen, maar nu werd het goedgekeurd, 1-0!

Oorts scoorde de terechte 1-0 voor Bertem-Leefdaal B
Oorts scoorde de terechte 1-0 voor Bertem-Leefdaal B

Testelt kwam met vernieuwde krachten uit de pauze. 

Een afstandsschot van Bohets, mogelijk licht afgeweken, belandde naast de linkerpaal, 1-1 en de mogelijke ommekeer ingezet. Aan de overzijde komt Oorts alleen voor doelman Verhoeven, die redde. In de rebound miste Peeters eveneens. Invaller Somers bracht vuur bij de groenen. Bij een actie over de linkerflank ging hij een Bertems trio voorbij, aan de tweede paal vond hij Bosmans die scoorde, 1-2! Iets na het uur mikte Testeltse topscorer Mertens de bal eerst pardoes op de lat en dan op de doelman. Bezoekers Mertens, Somers en Bohets bleven gevaarlijk. Bertemnaar Ronsmans zag zijn schot op doel afgeblocked. In minuut tachtig de 1-3, Bosmans scoorde bijna op dezelfde manier de 1-2 als de 1-3! Somers had de 1-4 aan de voet, Haesaerts lag in de goede hoek. Meeus ontsnapte nog de HOT-defensie en legde de 2-3 in de rechterhoek. Daarna weerklonk het eindsignaal, Testelt kampioen!

De 1-3 werd eveneens uitgebreid gevierd
De 1-3 werd eveneens uitgebreid gevierd

Doelpunten: 44’ Oorts (1-0), 47’ Bohets (1-1), 60’ en 80’ Bosmans (1-2 en 1-3), 91’ Meeus (2-3)

Afscheidnemend coach Danny Segers en voorzitter Bert Mulders waren blij met de titel.

“Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben het positief afgerond. Het waren niet de optimale omstandigheden, we kwamen ook achter, maar we konden winnen en de titel vieren. Dat is mooi”, reageerde T1 Segers die als trainer stopt en volgend seizoen opvolging krijgt van T2 Hans Coomans.

Trainer Danny Segers wordt op handen gedragen
Trainer Danny Segers wordt op handen gedragen

“Over een volledig seizoen waren we een constant team. We verloren één keer, thuis van Bertem-Leefdaal B en we speelden één keer gelijk. We wonnen dan vorige week op Korbeek Sport en nu bij Bertem-Leefdaal B. We kunnen het behaalde kampioenschap verdiend noemen”, wist Mulders. Ook nieuwkomer voor volgend seizoen Niels Monival (SC Aarschot B) kwam de sfeer bij zijn nieuwe team, Testelt, opsnuiven.

HO Testelt viert zijn titel op Bertem-Leefdaal B
HO Testelt viert zijn titel op Bertem-Leefdaal B

Één gedachte over “HO Testelt pakt titel in het hol van de leeuw bij Bertem-Leefdaal B, fans stappen naar stadion na buspanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *