logo Casalina

Orée zet op verplaatsing bij KHC Leuven een stap richting de titel in nationale één

Orée zet op verplaatsing bij KHC Leuven een stap richting de titel in nationale één
De meiden van KHC Leuven en Orée gaven de toeschouwers een spannend duel

In nationale één was één ding al zeker, KHC Leuven en Orée stegen naar topdivisie door. Beiden moeten over twee wedstrijden nog onder elkaar uitmaken wie de titel op zijn conto schreef. Orée begon het beste aan de wedstrijd, daarna kwam KHC erdoor. In de slotfase viel de cent in het voordeel voor Orée al hadden ze wel enorm veel geluk dat de ref de 2-2 goedkeurde, terwijl die nooit de lijn had overschreden.

In het eerste kwart drukten de bezoeksters.

Ze werden hiervoor beloond met een treffer van Stordeur in het begin van het tweede kwart. Achteraan bij Orée kwam De Kerchove De Denterghem enorm goed uit de verf, de nummer vijf was doorheen de match één van de uitblinkers. In minuut 27 rukte Van Outryve D’Ydewalle over links op, ze stormde op doel af en besloot in de verste hoek. Aan beide zijden schortte er soms iets aan de opbouw van offensieven. In de rebound kon kapitein Kreusch evenmin afwerken. Daarna kregen de Leuvensen twee strafcorners op rij. Vanhee legde steeds af op Van Lindt, steeds kwam er iets tussen waardoor er niet op Oréedoel kon gevuurd worden. Kort na het half uur viel Loes Palfliet links aan, haar voorzet bereikte Denef niet. Kort daarna kreeg Duthoit centraal voor doel de bal en werkte ze in de linkerhoek af, 1-1, alles te herdoen! We gingen de rust ook in met deze score.

Leuven dook gemotiveerd het derde kwart in.

Bij een strafcorner voorgegeven door Vanhee raakte Palfliet de bal goed. Goalie Ibanez-Torrens redde ijlings met de handschoen. Op minuut 43 werd bezoekster Vincent gevonden aan de linkerpaal, Leuvense doelvrouw Gelders redde. Na een fenomenale actie van Denef over de rechterflank legde ze centraal af voor Vanhee die in twee keer de bal voorbij Ibanez-Torrens en over de doellijn werkte, 2-1!

Vanhee scoorde de 2-1
Vanhee scoorde de 2-1 en viert dat uitgelaten

Daarna kwam Orée drukken, Leuvencoach Santana vroeg zijn speelsters niet te diep in te zakken. Op minuut 48 vindt Denef weer een opening om in te duiken, haar pass kwam bij Vanhee terecht die net naast de rechterpaal besloot. In het daaropvolgende kwartier kregen de Brusselsen drie strafcorners, Kreusch, Franck en Bonami konden niet afwerken. De uitspraak derde keer goede keer werd wel de waarheid Bonami vuurde op doel. In de rechterhoek redde Hoogendoorn voor de lijn. De ref gaf prompt een doelpunt, zelfs bij Orée waren ze verbaasd maar ze namen de gelijkmaker in cadeauverpakking aan.

Leuvense Boyen ziet de 2-2 goedgekeurd worden terwijl die nooit de lijn overging
Leuvense Boyen ziet de 2-2 goedgekeurd worden terwijl die nooit de lijn overging

In de slotfase kon het nog alle kanten uit. Een strafcorner voor Orée kwam via De Kerchove De Denterghem finaal bij Bonami, die niet twijfelde, 2-3! Enkele minuten later klonk het eindsignaal. De bezoeksters zetten een stapje naar de titel, volgende zondag wacht de return op Orée…

De 2-3 brengt Orée dichtbij een titel in nationale één
De 2-3 brengt Orée dichtbij een titel in nationale één

Doelpunten: 20′ Stordeur (0-1), 33′ Duthoit (1-1), 45′ Vanhee (2-1), 62′ en 67′ Bonami (2-2 en 2-3)

Één gedachte over “Orée zet op verplaatsing bij KHC Leuven een stap richting de titel in nationale één

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *