logo Casalina

Twee bronzen Ju Jitsumedailles op de Paris Open Grand Prix

Twee bronzen Ju Jitsumedailles op de Paris Open Grand Prix
De vier Antwerpenaars met hun bronzen medailles in Parijs Credits: Antonella Buonsenso

De Paris Open Grand Prix is steeds een milestone in de Ju Jitsu-competitie. Traditioneel is dit een high-level evenement waarbij in drie disciplines (Duo System, Fighting en Ne waza) de beste Jujitsukas elkaar bekampen. Voor het Belgisch team treden alvast twee duo’s uit Antwerpen voor het eerst op in de adult-reeks. Mira Simons en Paolina Buonsenso-Jansen streden binnen het Duo System Women, Marnix Mathy en Joran Dams binnen Duo System Men.

Binnen de U21, allen zijn namelijk van het geboortejaar 2003 en 2002, bewezen deze topsporters al hun kwaliteiten. Op wereld- en Europese kampioenschappen stonden ze al meermaals op het podium. Deze deelname aan de Paris Open was een belangrijke ijking of ze zich daar stand konden houden bij een oudere leeftijdscategorie en diende als voorbereiding op het Wereldkampioenschap dit najaar in Abu Dhabi.

Mira en Paolina haalden in duo system Women de bronzen medaille, net als Marnix en Joran in duo System Men. Mira, Paolina en Joran wonen in Antwerpen, Marnix is afkomstig uit Mortsel. Ze zijn lid van Ju Jitsuclub Ikiji Ryu uit Antwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *