logo Casalina

FC Moorsel pakt tweede periodetitel op rij

FC Moorsel pakt tweede periodetitel op rij
FC Moorsel pakt de eerste periodetitel, pakken ze nu ook de titel?

Uitgerekend derbyrivaal KOVC Sterrebeek stak FC Moorsel een handje toe in de strijd om de eerste periodetitel in derde provinciale c. Ze klopten thuis in het Kuipke tweede Sparta Haacht-Tildonk met 2-0, FC Moorsel zette met dezelfde score VC Bertem-Leefdaal B opzij en eigende zich na de derde periodetitel vorig seizoen de eerste periodetitel toe. De oranje-zwarten hadden aanvankelijk top vijf als doel gesteld maar leiden nu de reeks met een 23 op 30 ze tellen 4 éénheden bonus op het trio Sterrebeek, Sparta Haacht-Tildonk én Rotselaar B.

“Onze ambitie is en blijft top vijf en bovenaan meedraaien. Die derde periodetitel van vorig seizoen was in mijn ogen een compleet ander gegeven, toen waren er in de reeks al flink wat teams gered en die streden niet meer vol mee voor de knikkers. Vorig jaar pakten we ook te veel doelpunten, er is achteraan kwaliteit bijgekomen in de loop van de zomer. Dat merk je ook in absolute cijfers; we wonnen zeven keer, speelden twee keer gelijk en verloren eens. Daarenboven incasseerden we op tien duels amper negen doelpunten, op vlak van scorend vermogen zat en zit het goed. Dat is positief”, opende trainer Steven Feyaerts. “Sparta Haacht-Tildonk was goed aan de competitie begonnen en heeft het op één of andere manier laten afweten. Wij speelden onze duels met regelmaat en scoorden zo vaak wekelijks de volle 3 punten. Dat was niet steeds met controlerend of met het mooiste voetbal. Er kwam ook vaak karakter kijken op decisieve momenten, je merkte dat het team zich een weg wilde banen naar winst, dat speelt ook mee. Hopelijk laten cruciale spelers het de komende periode niet afweten, daar heb je immers geen grip op. Ik ben blij dat ik terug kon beschikken over Brent Notebaert, die na vijf weken terug in het elftal stond na een hamstringblessure.”

Deze periodeitel voelt beter aan als de vorige volgens aanvaller Arne Vanderlinden die de 1-0 maakte.

“Zoals de coach al aangaf betekent eenperiode titel in de eerste periode volgens mij meer dan één in de derde. Bovendien staan we nu ook eerste wat het natuurlijk extra mooi maakt. Het is geen uitgesproken ambitie van Moorsel om kampioen te worden of zelfs te promoveren. Echter ik zeg al van voor het seizoen, toen nog puur op basis van mijn inschatting van de kwaliteit van onze kern, dat ik met deze sterke kern graag bovenaan zou willen meedraaien. Ergens droomde ik uiteraard van het allerhoogste, dus de titel of promotie. Ik heb nog nooit ergens kampioen gespeeld, dus ik zou het erg mooi vinden om dit met Moorsel te mogen meemaken”, vertelt de spits in vorm. “Tegelijkertijd besef ik dat we ons niet blind moeten staren op die vier punten voorsprong. We zijn nog maar een derde in de competitie ver en er kan dus nog veel gebeuren. In mijn ogen zijn wij zeker niet de grote titelkandidaat. Er zijn andere ploegen zoals Haacht Statie, Sterrebeek, Meerbeek en Boortmeerbeek, die naar wat ik hoor zeggen zwaar geïnvesteerd hebben en ook daadwerkelijk de ambitie hebben uitgesproken om kampioen te worden of om te promoveren. Die eerste plaats is momenteel erg mooi, het doet mij persoonlijk wel dromen van meer, maar daar blijft het voorlopig bij.”

De periodekampioen trekt komende zaterdagavond op bezoek bij elfde Herent B.

“Ik zag Herent B al eerder spelen. Dat is een sterk, jong en hard werkend team. Hun uitslagen zijn soms onregelmatig, maar ik vermoed dat ze soms spelers moeten doorschuiven naar hun eerste ploeg. Het zal alleszins geen makkelijke klus worden bij dit gedreven team.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *