logo Casalina

FC Averbode-Okselaar mikt op prima jaar en hoopt de neutrale voetbalfan te lokken

FC Averbode-Okselaar mikt op prima jaar en hoopt de neutrale voetbalfan te lokken
Voorzitter Nico Van Buitenen (in het lichtgroen) hoopt zijn Averbode-Okselaar veel te zien scoren

Tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar vertoont ambitie om bovenaan zo lang mogelijk mee te draaien. Ze willen dat doen met nieuwe T1 Joeri Coomans en jongens uit de regio die aantrekkelijk voetbal brengen en hopelijk krijgen ze zo de neutrale toeschouwer weer te gast om interessante toppers te bekijken in hun enorm versterkte reeks in tweede provinciale.

Benji Commers, Steven Van Braeckel, Wouter Janssens en Tibo Dierickx (allen KFC Diest), Christophe Dirix (SC Aarschot), spits Nick Van Belle (SK Kampenhout), jonge doelman Yannick Helsen (Sparta Schaffen) en Christophe Van Aerschot zijn de aanwinsten. Gelukkig gingen ze doelman Helsen halen die de concurrentie aangaat met Dennis Wijns, want de andere doelwachter, Hannes Schuyten stopt ermee als gevolg van zijn werk. Aan uitgaande kant is er nog sprake van Mehmet Akyil (SNA Keiberg), Ferhat Teker (Beringen), Francis Lutonadio (KVC Houtem-Oplinter), Mikail Caliskan (stopt), Robbe Luyten en Jenthe Vanderhoeft.

“We hebben onze terreinen en infrastructuur verbeterd tijdens corona, jammer genoeg ging onlangs één van onze lichtmasten onderuit door metaalmoeheid. Onze lichtinstallatie is dus aan vernieuwing toe. Jammer genoeg was dit na corona niet in ons budget voorzien. Wij een richten een oproep aan bevriende clubs of andere experts om ons kosten-efficiënte ideeën te brengen om onze verlichting weer in orde te krijgen”, wist ambitieuze voorzitter Nico Van Buitenen. “We hebben ook bekeken hoe we de club na corona konden leiden. We hebben er positieve energie ingestoken en versterkten ons met bekende namen uit de streek om ons team een boost te geven. Ook derby’s zoals deze tegen Keiberg zullen dik in orde zijn, we hopen alleszins om op korte termijn in eerste provinciale te raken. We zitten trouwens in een enorm versterkte reeks, dus sowieso beter voetbal en hopelijk lokt dat meer fans. We hebben een kwalitatieve maar redelijk kleine kern, dat brengt wel een optimale sfeer met zich mee”, wist Van Buitenen. “Verdediger Dante Van Attenhoven die jaren geleden als zeventienjarige in ons eerste team onder Jos Heyligen speelde krijgt nog een unieke kans bij ons. Eventueel zijn er twee à drie spelers van het B-team het waard om in tweede provinciale te spelen”, wist Luc Hollants van de sportieve werking die al sinds 1974 aan de club is verbonden.

Zowel de A- als B-ploeg van FC Averbode-Okselaar hebben een interessant matchschema in de loop van deze zomer.

woensdag 28 juli 19:15 FCAO – VC Herentals
zondag 1 augustus 15:00 FCAO – KVK Tienen U21
woensdag 4 augustus 19:15 FCAO – KFC De Vrijheid Herselt
zondag 8 augustus 16:00 FCAO – SC Hoegaarden-Outgaarden Beker van Brabant
woensdag 11 augustus 19:30 KFCMD Halen – FCAO
zondag 15 augustus 16:00 VC Leeuwkens Teralfene – FCAO Beker van Brabant
woensdag 18 augustus KVV Thes Sport B – FCAO
zondag 22 augustus 16:00 FCAO – FC Asse-Zellik 2002 Beker van Brabant
zondag 29 augustus 16:00 Leeuw Brucom – FCAO Beker van Brabant

zaterdag 24 juli 16:00 FCAO B – VC Immer Oost
zaterdag 31 juli 19:00 KVC Houtem-Oplinter B – FCAO B
donderdag 5 augustus FCAO B – KFC Eendracht Zelem
zondag 8 augustus 16:00 FCAO B – SC Hoegaarden-Outgaarden B
zondag 15 augustus 16:00 KFC Baal B – FCAO B
woensdag 18 augustus 17:00 KVV Thes Sport B (reserven) – FCAO B
zondag 22 augustus 16:00 FCAO B – KV Tremelo B
woensdag 25 augustus FCAO B – KFC De Vrijheid Herselt B
zondag 29 augustus 16:00 KVC Kessel-Lo 2000 B – FCAO B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *