logo Casalina

De Voetbaalsters winnen openingsronde van Dames Ternat in de ReDaVo-wisselbeker

De Voetbaalsters winnen openingsronde van Dames Ternat in de ReDaVo-wisselbeker
De VoetBAALsters (rechts) haalden het van de Dames Ternat

De Voetbaalsters haalden het in de openingsronde van de ReDaVo (Recreatief Dames Voetbal) van de FC Dames Ternat. Vooral vanaf het uur begon de voorsprong van de groen-roden aan de Baelsche Zandbak de hoogte in te gaan. De wedstrijd werd “gearbitreerd” door Baals kantinefenomeen “De Fonge”. 

De beginfase werd overheerst door een frisse regenbui in een aangenaam nazomerweertje. Baal, wiens aanval out was met kruisbandletsels, drukte en was gevaarlijk op stilstaande fases. Ze speelden hun eerste duel getooid in een nieuw plunje met als hoofdsponsor bouwbedrijf Inrebo. Gauthier en Van Dyck poogden er links door te raken voor het thuisteam. Salien stoorde bij momenten hoog voor hen, aan de overzijde deed De Mil hetzelfde. Bij Ternat zocht Meuris met wisselend succes de opbouwende combinatie op. In minuut 29 verraste een voorzet vanaf rechts uitgoalie Nevens, voor doel kon kapitein Gauthier afwerken, 1-0. De grootste kans kwam er nog voor thuisspeelster Van Dyck die links doorbrak en op doel afstevende, Borremans hinderde haar voldoende om de kans te doen verdwijnen.

We gingen rusten bij 1-0 met meer doelpunten in de tweede helft.

Na de rust bleef Baal hoog spelen. Na een actie over links van Gauthier, kwam deze rechts in de voeten van Deprée terecht die niet twijfelde en afmaakte, 2-0. Enkele minuten later was rechts Deprée diep doorgedrongen in vijandelijke linies, in de kluts kon invalster Linskens aan de tweede paal binnen werken, 3-0 en match gespeeld. Toch reageerde Ternat onmiddellijk en gevat. Parys en Kampian gingen links door, Parys had de bal aan de voet maar trapte het leer in de handen van Van Den Bosch. Kort nadien een puike dieptebal van Van Dessel op Van De Vliet. Deze laatste omspeelde een verdediger met een schijnbeweging, doelvrouw Nevens lag in de goede rechterhoek. Voor de bezoekers kregen Minner en De Mil nog kansen, hun vizier stond niet scherp genoeg afgesteld. Ternatse Plasschaert zag haar scherpe voorzet nog afgeweerd in corner. De 4-0 kwam er nog na een actie over rechts van Van De Vliet. Goalie Nevens redde, de rebound kwam terecht bij Salien die met een chip in doel legde, 4-0.

Doelpunten: 29′ Gauthier (1-0), 60′ Deprée (2-0), 68′ Linskens (3-0), 85′ Salien (4-0).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *