logo Casalina

Campeones voetbalkampen organiseert bij KSV Schriek tweede zomerse stage

Campeones voetbalkampen organiseert bij KSV Schriek tweede zomerse stage
KSV Schriek ontvangt de tweede voetbalstage van Campeones Voetbalkampen

Vijftig voetballertjes tussen vijf en dertien jaar konden voorbije week genieten van een zomerse voetbalstage op de velden van derdeprovincialer K.S.V. Schriek. De organisatie op de velden aan de Tuindijk werd waargenomen door Campeones voetbalkampen.

Stijn Govaerts, jongerencoach bij Racing Genk, en Tino Crabbé, T1 bij eersteprovincialer KFC Herent en bij de interprovinciale U15 van Houtvenne van Campeones voetbalkampen staan in voor de organisatie.

“Onze gediplomeerde trainers laten de kinderen soms op eigen manier invulling geven aan hun kamp. We zette in op differentiatie, de meer ervaren spelers krijgen moeilijkere uitdagingen. De mindere ervarene spelers worden uitgedaagd met opdrachten om beter te worden. Zo proberen we onder andere aan het positiespel te sleutelen. Vanuit de basistechniek gaan we naar ruimteherkenning. De spelers beginnen met vormen van één tegen drie te spelen, dan kunnen ze sneller leren op wat ze moeten letten en gaandeweg kunnen ze dan in twee tegen twee of drie tegen drie uitkomen om geen enkele stap in die ontwikkeling over te slaan”, klonk het bij Govaerts. “Op één week tijd kunnen de spelers op deze manier evolueren tot een passenspel tot meer dan twintig na elkaar. Soms worden ze onder tijdsdruk gezet en zo evolueren ze ook prima om meer en goed te kunnen passen.” Ook met de senseball werd geoefend.

De kinderen, met ongeveer 45 jongens en een handvol meisjes, mochten zich onder meer aan een dagelijks dribbelfestival verwachten. Gezien de hitte moest het programma links en rechts wat aangepast worden. Zo werd er donderdagnamiddag een schaduwzoektocht tijdens namiddagtraining georganiseerd, zodat de kinderen de koelte konden opzoeken. Afgesloten werd er op vrijdag met toernooitjes, de ouderen mochten een Olympische Spelen afwerken. Daarin werd er in vier tegen vier gespeeld op vierkante velden, maar ook in driehoekige of ruitvormige constructies.

Geïnteresseerde clubs die Campiones voetbalkampen willen contacteren kunnen terecht op campeonesvoetbalkampen@gmail.com
Wie zin heeft om derdeprovincialer KSV Schriek te vervoegen kan terecht op info@ksvschriek.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *