logo Casalina

BHS United trok nieuw elftal aan spelers aan om te jagen op promotie

BHS United trok nieuw elftal aan spelers aan om te jagen op promotie
BHS United anno 2023-2024

Derdeprovincialer BHS United mocht elf nieuwkomers verwelkomen om op die manier hun sluimerende ambities voor volgend seizoen in een nieuwe reeks kracht bij te zetten. Blikvangers bij de rood-zwart-witten zijn onder andere ervaren spitsen Stijn Baudet en Willem Meurrens. Doelman Gianni De Ruysscher krijgt concurrentie van zijn bloedeigen broer Dylan.

Vorig seizoen werden ze zevende op een zucht van de eindronde. Dit jaar komen ze in een meer Leuvens getinte reeks terecht, net zoals twee seizoenen geleden.

Stef Van den Bosch (Wezemaal), Willem Meurrens (Bonheiden), Kristof Schreurs (Tildonk), Kris Van Kimmenade (Melsbroek B), Mirco Hay en Raphael Naudts (Machelen), Bart Hendrickx (Holsbeek), Dylan Deruysscher (TOR Deurne Pirates), Tom Caliber (Elewijt), Godfred Agbloe (Rijmenam) en Stijn Baudet (Hoeilaart) zijn de elf aanwinsten van BHS.

Ambitieuze derdeprovincialer BHS United mikt volgend seizoen op de eindronde en eventuele promotie naar tweede provinciale met nieuwe coach Christophe Francart die de overstap maakte van het ondertussen gestopte FC Tildonk. Hij wist met een ploeg die niets meer te winnen had nog bijna de titel binnen te halen. Op de slotspeeldag waren ze enkele uren virtueel kampioen. Tildonk werd finaal tweede achter kampioen HO Bierbeek B en liet de eindronde voor wat die was.

“Dat was een mooi avontuur met een mooi slotakkoord. Het was een onverwacht spannend einde, maar het mocht net niet zijn”, blikte Francart met plezier en een goed gevoel terug. “Op de slotspeeldag waren we enkele uren virtueel kampioen, na een nipte winst op Herent Bn maar Bierbeek B ging er nog over. We sloten 65 jaar FC Tildonk gelukkig af met een mooi feest waarover nog lang zal gesproken worden.”

De ambitie bij BHS United lijkt duidelijk: eindronde spelen en eventueel promotie behalen.

“We willen er een interessante en leuke jaargang van maken met de juiste beleving en inzet. Met twaalf nieuwe spelers heeft het bestuur het nodige gedaan om daar toe te komen. Ik zal op de meeste posities veel mogelijkheden hebben. Tussen de palen krijgen we een leuke concurrentie tussen de broers De Ruysscher. Gianni verdedigt hier al enkele seizoenen het doel, terwijl Dylan overkomt uit het Antwerpse. Zij weten dat er met drie keepers stevige onderlinge concurrentie zal zijn. Ik weet alleen dat de beste in doel zal staan.”

Gianni De Ruysscher is al vier seizoenen keeper bij BHS United, voordien was hij eerste doelman bij Racing Mechelen. Nieuwkomer Dylan De Ruysscher woont in Boortmeerbeek, maar kwam de voorbije vier jaar uit voor de Antwerpse tweedeprovincialer TOR Deurne Pirates.

“Ik heb vier jaar lang van Boortmeerbeek naar Deurne gereden, maar dat begon me een beetje tegen te steken. Ik wilde vooral dichter bij huis voetballen en opnieuw het plezier tijdens en na de match vinden. Dat was er een beetje uitgeraakt. Ik ben al een jaar keeperstrainer van de U10 tot en met de U13 bij BHS en kwam zo in contact met algemeen directeur Dirk Denaeghel. Voordat ik getekend heb bij BHS, had ik eerst een gesprek met mijn broer Gianni en de sportief verantwoordelijke. Ik ga me zeker niet laten doen en ga mijn best doen om te spelen, maar ik ga vooral plezier maken met Gianni en de andere keepers. Ik denk dat we elkaar alleen maar sterker gaan maken, de club komt er enkel sterker uit.”

Indien u van plan bent om van uw eigen seizoensvoorbereiding een succes te maken, dan mag u zeker denken aan inspanningsfysioloog Bart van der Voort. Geef hem zeker een seintje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *