logo Casalina

Meiden VK Holsbeek stellen een nieuwe trainer aan

Meiden VK Holsbeek stellen een nieuwe trainer aan
Vlnr Joke Jacobs, Kilian Goossens, Lena Raeymaeckers (kapitein) en Annelies Geusens

Het bestuur van VK Holsbeek kreeg recentelijk onverwacht van de T1 van de dames te horen dat hij een nieuwe uitdaging had aangenomen. Kortom ze moesten op zoek naar een nieuwe trainer. Hij was al verschillende jaren hoofdcoach bij de damesploeg en verliet naar eigen zeggen de club met pijn in het hart. Een opvolger werd onlangs gevonden. 

“Bestuur en speelsters moesten even slikken, maar we wensen Frédéric veel succes in Mechelen en danken hem voor het geleverde werk. Hij bracht onze dames naar de hoogste provinciale reeks en kneedde een hechte groep. De zoektocht naar een nieuwe coach begon meteen, er werd gezocht naar een specifiek profiel. Na een weekendje Werchter Classic en Boutique had de technische staf beet, de nieuwe T1 was gevonden, …en wat voor één!”, klonk het bij VK Holsbeek.

Kilian Goossens wordt T1 voor de dames in eerste provinciale en zal bovendien ook een flink aandeel hebben bij de aanwerving van de nieuwe trainer voor onze dames P3, een splinternieuwe damesploeg op VKH.

“Ook daarover lopen de gesprekken vlot en hopen we snel een akkoord te hebben met een uitstekende kandidaat. Beide ploegen zullen gelijktijdig trainen op maandag- en woensdagavond. VK Holsbeek zal de komende jaren ook werk maken van een belangrijke uitbreiding en opwaardering in het meisjesvoetbal en zeker hun jeugd.

Kilian werd recentelijk voorgesteld aan, en enthousiast onthaald door, een delegatie van de speelsters. Uiteraard komen trainer en de voltallige ploeg binnenkort samen voor een uitgebreidere kennismaking, en zal “Killy” ook zijn visie en werkwijze uit de doeken doen. De voorbereiding van het nieuwe seizoen kan starten.

“Bij het bestuur zijn we overtuigd dat we met Kilian dé perfecte trainer halen. Er was een uitgebreid profiel geschetst vooraf en alle punten zijn ingevuld. Naast de dames zal hij ook onze U17 coachen. We wensen de ploeg(en) en de coach heel veel succes en een schitterend nieuw seizoen, vol plezier en legendarische feestjes.”

Meisjes/dames vanaf 16 jaar zijn nog steeds welkom zijn op de VK Holsbeek Talentendag op 9 juli. Inschrijvingen zijn mogelijk via deze link.

Kilian Goossen is al vele jaren jeugdtrainer bij Rapide Wezemaal en zal dat nog blijven voor hun reserven. Frédéric Broos vertrok naar Antwerpse eersteprovincialer Sporting Mechelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *