Beker van Brabant: Sparta Haacht Statie – Stormvogels Drieslinter 3-1

De Stormvogels Drieslinter konden gelijke tred houden maar zagen Sparta Haacht meer scoren

Sparta Haacht Statie en de bezoekers van de Koninklijke Stormvogels Drieslinter speelden een relatief gelijkopgaande eerste helft, het stond dan ook 1-1 aan de rust. In de tweede helft gaven de invallers van de thuisploeg de groen-witten een nieuw elan, Van Ransbeeck kruidde de aanval met een handvol acties en zelfs een doelpunt.

Bij beide teams ontbraken een handvol spelers door vakanties, blessures en allerhande.

Bij de Stormvogels was het na een kleine vijf minuten schrikken na een slechte terugspeelbal op doelman Haccour waar spits Vandereet tussen zat. Hij profiteerde optimaal en werkte de bal in doel, 1-0. Daarna liepen de Spartanen een handvol keren buitenspel in hun enthousiasme. Bezoeker Kerkhofs dook iets na de tiende minuut op aan de eerste paal, doelman Delise verwerkte in corner. Het spelbeeld was niet top met onzorgvuldige passen op het middenveld. Ook de opbouw van de Stormvogels stokte wel eens. Hagelander Lismont probeerde solo de actie te maken, maar het was Jordens die van vlakbij de bal voorbij Haachtgoalie Delise kreeg, 1-1. Tot aan de rust kreeg Drieslinter nog zeven kansen, onder andere Janssens, Jordens, Prouve en Huypens waagden hun kans voor doel maar zonder resultaat. Bij Sparta trok spits Carrez zijn motor soms op gang maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Andere aanwinst Arno Verhoeven beperkte zich tot verdedigen, de vrije trappen liet hij aan Delise.

Doelman Delise en Van Wuytswinkel smijten zich voor een Drieslinterse doelpoging van Huypens

Vijf minuten na de pauze verwerkte Hagelander Janssens een doelkans op Spartakeeper Delise, in de rebound mikte Jordens zijn kans op de paal. Net niet voor de Stormvogels. Op het uur miste Haachtenaar Fayad een kans voor open doel, nadien volgde een carambole waardoor de bak voor de voet van Van Ransbeeck belandde die in de linkerhoek besloot,2-1. Voordien maakte de jonge speler al een goede indruk, hij bracht zuurstof in de aanval van de groenen. Ook zijn jonge ploegmaats en invallers Goovaerts en Geeraerts deden het degelijk.

Invaller Van Ransbeeck scoort de 2-1

Van Ransbeeck dweilde enkele minuten later links de flank af en bediende Thiry met een voorzet, maar de kans werd afgeweerd. Ook Delise, Fayad, Thiry en Poukens misten nog in een kans voor doel. Aan de overkant waren Lismont en Huypens gevaarlijk, maar dat hielp Drieslinter niet aan een aansluitingstreffer. Vlak voor affluiten werkte Vandereet nog overhoeks af, 3-1 en het slotakkoord gespeeld.

De afsluitende penaltyreeks werd gewonnen door Sparta, dit dankzij thuisgoalie Kenneth Delise die maar liefst drie strafschoppen uit zijn netten hield.

Doelpunten: 5′ Vandereet (1-0), 40′ Jordens (1-1), 65′ Van Ransbeeck (2-1), 90′ Vandereet (3-1)