logo Casalina

Taekwondo Keumgang organiseert één van de grootste dagtoernooien in Europa

Taekwondo Keumgang organiseert één van de grootste dagtoernooien in Europa
Keumgang Diest organiseerde zijn 29ste toernooi in Lommel

De 29ste editie van de Keumgang Open vond zeer recentelijk plaats. Ooit gestart in het KTA1 te Diest maar wegens de enorme groei van het aantal deelnemers de laatste jaren omzwervingen gekend in Houthalen. In 2024 streek Keumgang Open neer in Lommel. In De Soeverein, een gigantische evenementenhal, werd de grootste editie ooit georganiseerd.

De wedstrijd kent nu jaarlijks een internationaal deelnemersveld uit binnen- en buitenland, vanuit alle uithoeken van Europa. Bijna duizend atleten nam deel aan de Keumgang Open. In totaal vertegenwoordigden zij een 120-tal clubs uit zestien verschillende landen. In twee verschillende sporthalen binnen De Soeverein kwamen zowel de olympische discipline kyorugi (sparring) als poomsae (stijlfiguren) aan bod. Het toernooi werd afgewerkt op vijftien verschillende wedstrijdvelden, drie voor poomsae en twaalf voor sparring.

Het wedstrijdteam van Dietse taekwondoclub Keumgang zette een ijzersterke prestatie neer en keerde met maar liefst dertig medailles huiswaarts. Keumgang won zelfs het teamklassement sparring en kroonde zich tot de beste club van de dag.

Tijdens de poomsae-competitie gingen vijf atleten aan de haal met drie stukken eremetaal: twee gouden en één zilveren. Aerin en Dorin Vandeborght behaalden beide goud. Maïte Versavel had zilver op zak. Liene Goethals en Nomi Aerts raakten niet voorbij de voorrondes.

Bij de sparring stonden dertig Keumgangers aan de start en werd de medaille-oogst afgeklokt op zevenentwintig exemplaren: vijftien gouden, vijf zilveren en zeven bronzen plakken. Alexander Staeren, Alicia Badji, Caroline Volders, Elien Rabaut, Ella Frederickx, Fenne Steenaerts, Joep Van Limpt, Liam Preuveneers, Lies Vicca, Linde Ceulemans, Loïs Van Wesemael, Lore Alaerts, Milan Andries, Sérina Badji en Troy Cammaerts wonnen goud. Amelie Claes, Jitske Preuveneers, Jolisa Laleman, Noa Beckers en Silke Laleman pakten zilver. Andes Cammaerts, Ferre Boons, Hannah Laenens, Liene Goethals, Lily Deprez, Maud Vaninbroukx en Torre Goethals haalden brons. Arthur Beckers, Maarten Versin en Vjera Van Ingh strandden in de voorrondes.

“Wij zijn enorm fier dat we zijn uitgegroeid tot een toernooi van deze omgang, één van de grootste dagtoernooien in Europa. Al sedert verschillende jaren duiden veel buitenlandse clubs onze wedstrijd met stip aan in hun agenda maar nooit kenden we zulke toestroom voor onze Keumgang Open. Het was voor ons ook een heuse zoektocht naar de juiste locatie inzake grootte voor deelnemers, tribunes, kleedkamers, infrastructuur voor catering, slaapplaatsen, enzovoort. Laat staan het werk van onze vrijwilligers in de op- en afbouw van het hele gebeuren: een huzarenstuk! Zonder hen is een dergelijke organisatie onmogelijk. Hopelijk zitten we in De Soeverein nu voor jaren gebeiteld.” zegt voorzitter Louis Vicca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *