logo Casalina

Schermclub Parcival organiseert deze zaterdag zijn Grote Prijs Stad Leuven

Schermclub Parcival organiseert deze zaterdag zijn Grote Prijs Stad Leuven
Schermclub Parcival bereidt zich volop voor op de eigen Grote Prijs

Op zaterdag 13 november vindt bij Schermclub Parcival uit Leuven het jaarlijkse toernooi om de Grote Prijs Stad Leuven plaats. Het gaat deze keer om een internationaal senior degentoernooi voor zowel mannen als vrouwen. Het toernooi telt mee voor het ‘nationaal circuit’. Schermclub Parcival is met meer dan honderd leden een van de grootste schermclubs van Vlaanderen. De vereniging viert dit jaar ook zijn vijfendertigjarige bestaan.

Aan het toernooi nemen in totaal meer dan honderd schermers deel.

“Naast de Belgische deelnemers zijn er schermers uit Frankrijk, Nederland, Italië, Luxemburg, Duitsland, Portugal, Roemenië, Hongarije en de Verenigde Staten vertegenwoordigd. Het herentoernooi start om 9.30 uur en het damestoernooi om 13.30 uur. Er wordt eerst geschermd in poules om op die manier een eerste rangschikking, het tableau, op te kunnen stellen. In het tableau wordt geschermd tot vijftien treffers met directe uitschakeling. De finales worden verwacht in de loop van de namiddag.

De wedstrijden vinden plaats in de Sporthal van de UCLL in Heverlee. Daartoe verkrijg je toegang via het Heilig Hart Instituut op de Naamsesteenweg 355.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *